- Jeg hadde et alkoholproblem

Ida Maria snakker ut for første gang etter kollapsen.

FIKK STORE PROBLEM:  Artisten Ida Maria ble kjørt så hardt at hun måtte ha psykologhjelp etter hun avbrøt USA-tureen i fjor. - Jeg fikk åtte diagnoser av psykologen. Angst er en av dem, forteller hun.
Foto: Lars Eivind Bones
FIKK STORE PROBLEM: Artisten Ida Maria ble kjørt så hardt at hun måtte ha psykologhjelp etter hun avbrøt USA-tureen i fjor. - Jeg fikk åtte diagnoser av psykologen. Angst er en av dem, forteller hun. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hun sitter i rosa kjole i kafeen Hønse-Lovisas hus ved Akerselva. På mandag slipper Ida Maria (26) plata «Katla», to år etter debutskiva. Formen er fin i dag, og Nesna-jenta har hatt det «trivelig» det siste året. I fjor derimot, var det ikke like hyggelig å være artistkometen alle snakket om.

- Jeg utviklet en sceneskrekk når jeg var på turnè, og ble mer og mer nervøs før jeg skulle på scenen. Vi får sprit på jobben. Blir servert flaskevis med sprit når vi kommer. Velkommen til jobben, liksom, sier Ida Maria.

I dag rører hun ikke alkohol.

- Jeg hadde et trivelig forhold til alkohol, men nå er jeg bare drittlei den, forteller musikeren.

- Ble alkoholen et problem for deg?

- Det er jo ikke et problem så lenge du har solid tilgang til alkohol, svarer hun.

Prepple advarte Vinni Det toppet seg for Ida Maria i Boston i fjor. Da styrtet hun av scenen i gråt under en konsert. Etter det har hun hatt pause, hvor hun har gått til psykolog og fått åtte diagnoser. Angst er en av dem. I tillegg har hun våknet hver eneste natt i månedsvis med mareritt - Ida Maria drømmer hun har konsert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer