«Jeg hadde hull i hjertet, og ble operert for det i fjor. Nå er jeg kjempefrisk. Alle er født med hull i hjertet.»

For to år siden trodde Liv Ullmann (64) hun hadde laget sin siste film, men hun tok feil. Hun lar seg ikke engang stoppe av en hjerteoperasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDEFJORD (Dagbladet):- Ikke for å være banal, men livet kommer og banker på døra, sier Liv Ullmann (64) til Dagbladet.

Den verdenskjente skuespilleren og regissøren er i Sandefjord. Hun kom til Norge i mai, og flyr tilbake til Boston i slutten av august.

Men hun er ikke på hytteferie.

- Jeg elsker denne naturen med grantrær og klipper. Hytta er på toppen av en klippe, og du kan se langt utover havet. Magien her er at dette er et sted hvor jeg skriver bra. Jeg er ikke forfatter eller journalist, men et skrivende menneske. Å skrive gir meg de aller, aller største gledene, sier Ullmann.

To filmer og bok

Mandag fakset hun sitt manus til filmen «The Journey Home», som er basert på den islandske forfatteren Olaf Olafssons bok med samme tittel.

Olafsson er i dag viseformann hos underholdningskjempen Time Warner Digital Media, så det skulle ikke by på problemer å skaffe nok penger til filmen.

I tillegg til å flikke på manuset til «Et dukkehjem», vurderer Ullmann å skrive ei bok hun i det skjulte har jobbet lenge med.

- Jeg begynner å skrive bok hver gang jeg tror jeg blir arbeidsledig. Etter min siste film «Troløs», gikk jeg i gang med boka «Den blå time». Boka tar for seg tanker man gjør seg i den tida når alt blir stille. Det skulle bli en liten bok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer