- Jeg hadde ikke tenkt å gjøre en tv-serie, men så fikk jeg se materialet og tenkte bare «wow»

HBO med smakebit fra ny seriemorderkrim.

(Dagbladet): Da «Boardwalk Empire» hadde premiere på sin fjerde sesong i USA i natt, benyttet kabelselskapet HBO anledningen til å vise fram den kommende satsningen «True Detective» med Woody Harrelson og Matthew McConaughey i hovedrollene.

Duoen, som i virkeligheten er bestekompiser, spiller etterforskerne Marin Hart og Rust Cole som gjennom 17 år jakter på en seriemorder i Louisianas ugjestmilde landskap.

Denne jakten kan nok tære på de fleste, og i traileren ser man for eksempel at McConaugheys rollefigur forvandles fra å være en strigla politimann, med et lemfeldig forhold til lovverket han er satt til å beskytte, til å bli en ganske så sliten kar - både mentalt og fysisk.

Seriens første sesong, som begynner på HBO i januar, har blitt tildelt åtte episoder. Men selv om kabelselskapet skulle finne på å lage flere sesonger av krimserien, vil det bli uten Harrelson og McConaughey.

HBO har nemlig bestemt seg for å bytte ut skuespillerne og begynne på en ny historie for hver sesong, slik «American Horror Story» har hatt sukses med.

Dette er første gang McConaughey spiller i en tv-serie. Og han, om enn litt inhabil, er i alle fall fornøyd med det han har vært med på.

- Jeg hadde ikke tenkt å gjøre en tv-serie, men så fikk jeg se materialet og tenkte bare «wow», sa han New York Magazines Vulture-blogg tidligere i år.

Woody Harrelson, derimot, debuterte og slo igjennom som skuespiller på tv-skjermen, som rollefiguren Woody Boyd i «Cheers».