Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde kredittkort for å betale kredittkortgjeld

Aschehougs tidligere økonomidirektør Leif Marius Schatvet i retten.

HAR INNRØMMET UNDERSLAGET: Tidligere finansdirektør Leif Marius Schatvet innrømmer å ha underslått 9,4 millioner fra Aschehoug.
HAR INNRØMMET UNDERSLAGET: Tidligere finansdirektør Leif Marius Schatvet innrømmer å ha underslått 9,4 millioner fra Aschehoug. Vis mer

(Dagbladet): I januar i år innrømmet Aschehougs tidligere økonomidirektør Leif Marius Schatvet underslag.

I går begynte rettsaken mot ham i Asker og Bærum tingrett.

- Denne saken er dypt tragisk og helt håpløs. Jeg ser at det jeg har gjort er veldig alvorlig og at jeg fortjener straff. Og jeg skjønner at jeg kommer til å få det. Det jeg er mest bekymret for er den straffen dette påfører mine barn, sa en angrende Leif Marius Schatvet under sin forklaring i går, ifølge Dagens Næringsliv.

Tilståelsessak Barnefaren Leif Marius Schatvet ble ansatt som økonomidirektør i Aschehoug i 2006. Da mislighetene ble kjent i januar i år var beløpet på 4,4 millioner.

Schatvet har siden saken ble kjent, tilstått å ha forfalsket avtaler med rundt 20 selskaper i forbindelse med underslag fra Aschehoug på til sammen 9,4 millioner kroner.

Dommen er ifølge Budstikka ventet i dag.

- For streng - Jeg hadde kredittkort for å betale kredittkortgjeld. Det er et klassisk eksempel på hva man ikke skal gjøre, sa den tidligere finansdirektøren i Aschehoug ifølge DN i retten i går.

Pengene har ifølge ham selv gått til å bygge hytte i Nore og Uvdal til fire millioner kroner.

Forlagssjef i Aschehoug, Mads Nygaard har tidligere fortalt Dagbladet hvordan Schatvet klarte å skjule underslaget.

Det første underslaget startet i april 2009.

Etter å ha falskt signaturer, konstruert e-post-korrespondanser og gjort fiktive avtaler over fire år, ble Schatvet oppdaget da han forsøkte å overføre én million til konto han selv disponerte i fjor.

Så langt har han tilbakebetalt 60 prosent av det underslått beløpet på 9,4 millioner.

Aktor, politiadvokat Knut Horn la ned påstand om tre år og syv måneders ubetinget fengsel, i tillegg til et krav om å betale en erstatning på fem millioner kroner til Aschehoug.

Schatvets advokat Anne Christine Stoltz mener påstanden er for streng.

- Straffen må ned, retten kan trygt legge seg på et nivå som ligger under dette, sa Stoltz under straffeutmålingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling