MYE KRANGLING:  De fire komikerne Tommy Steine, Jonas Kinge, Rune Andersen og Sturla Berg-Johansen i bodde sammen i en buss i seks uker. Steine forteller at det ble mye krangling om bagateller.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MYE KRANGLING: De fire komikerne Tommy Steine, Jonas Kinge, Rune Andersen og Sturla Berg-Johansen i bodde sammen i en buss i seks uker. Steine forteller at det ble mye krangling om bagateller. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Jeg hadde lyst til å skrike ut «se til helvete å skjerp dere»

Komiker Tommy Steine forteller om all kranglingene i kulissene bak «Komikerkameratene».

(Dagbladet): I morgen kveld har serien «Komikameratene» premiere på TV 2. I seks uker i fjor høst ble Tommy Steine, Sturla Berg Johansen, Rune Andersen og Jonas Kinge Bergland fulgt med karema mens de var på stand up-turné.

Vi får se komikerne både på og bak scenen. Allerede sendes teaseren til programmet på tv, og som den viser gikk det ei kule varmt i kulissene.

Mye krangling - Vi er fire personer med ekstremt store ego. Stand up-komikere vil helst ikke dele scene med andre. Alle er livredde for å ikke få like mye tid på tv og livredde for å ikke skrive like mange autografer som kollegaene. Jeg var faktisk ikke så mye innblanda i kranglinga, og fikk navnet «diplomaten», sier Steine og fortsetter:

- Men hver morgen tenkte jeg «hva blir det i dag». Jeg har nok hatt godt av å bite meg litt leppa, nå tenker jeg meg om en gang til før jeg buser ut med noe, sier Steine til Dagbladet.

- Skjerp dere Serien skal gå på tv i tolv uker framover, og det var Steine som hadde ideen til å ta med kamera på veien. Steine forteller at kona hans nok aldri ville trodd på at han fungerte som en slags megler når gutta var på tur.

- Innimellom hadde jeg lyst til å skrike ut «se til helvete å skjerp dere». Det var mye krangling over bagateller. Ettersom jeg hadde tatt initiativ til det hele, følte jeg at i alle fall en av oss måtte prøve å dra det sammen, sier Steine.

De gjorde 17 jobber i løpet av turen, som strakk seg fra Honningsvåg i nord til Kristiansand i sør.

De fire mennene levde svært tett på hverandre hele veien, og det er bare gardiner som skilte dem fra hverandre om natta i turnébussen.

- Dette er det hardeste turen jeg har vært på. Likevel ville jeg gjort det igjen. Selv om det var mye krangling og diskusjon, så var det ingen som gikk og tenkte lenge på det. Det ble sagt rett ut. Det tror jeg er veldig sunt og oppfriskende, sier Steine.

- Sårende Til tross for murring bak scena, var showet en suksess. Nå skal det vises på Latter i Oslo, før de igjen legger ut på turné mot sommeren.

Den kjente komikeren tror han har lært en del både om seg selv og om det å jobbe med andre.

- STORT EGO:  I seks uker var Tommy Steine på turné med tre andre komikere. Han forteller at det ble mye krangling på veien. - Vi er fire personer med ekstremt store ego. Stand up-komikere vil helst ikke dele scene med andre, sier Steine. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- STORT EGO: I seks uker var Tommy Steine på turné med tre andre komikere. Han forteller at det ble mye krangling på veien. - Vi er fire personer med ekstremt store ego. Stand up-komikere vil helst ikke dele scene med andre, sier Steine. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Jeg er en fyr som tar både fysisk og verbalt stor plass. Jeg tror mange lett føler det blir «meg-meg-meg». Man må trå veldig varsomt, sier Steine.

I tillegg til at hele gjengen ble fulgt med kamera, så ble hver og en av komikerne tatt til side og stilt spørsmål uten at de andre hørte det. Det har gitt overraskelser i ettertid.

- Å høre hva som ble sagt om meg er ikke noe morsomt, som at jeg tar stor plass. Men det er vel sånn at den mest stårende kritikken - den er også mest berettiga, sier Steine.