Sven Nordin tildelt Wenche Foss' ærespris

- Jeg håper det blir skrevet om «Nils» i nekrologen min

Sven Nordin (59) spiller Ibsen-tragedier med samme innsats som i reklamer for biff.

DISIPLIN: Hardt arbeid og disiplin er skuespiller Sven Nordins oppskrift for å lykkes som skuespiller. Han mener at å jobbe med ulike sjangre har gjort ham til en bedre skuespiller. FOTO: Nina Hansen/Dagbladet 
DISIPLIN: Hardt arbeid og disiplin er skuespiller Sven Nordins oppskrift for å lykkes som skuespiller. Han mener at å jobbe med ulike sjangre har gjort ham til en bedre skuespiller. FOTO: Nina Hansen/Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg bruker aldri slips. Det er ikke Sven Nordin, sier skuespilleren mens han retter på den slipsfrie skjortekragen.

Den avslappa stilen er best i pusterommene han kan finne gjennom en intens teaterhøst hvor han har sjonglert mellom rollen som George i «Hvem er redd for Virginia Woolf» på Oslo Nye Teater og prøver for å bli «En mann ved navn Ove», som har premiere på Riksteatret denne uka.

Midt i denne travle teaterhøsten ble han i går, søndag, hedret med Wenche Foss’ ærespris under Se og hørs kjendisgalla på Grand Hotel. Juryen roser ham for blant annet hans sylskarpe rolleportretter i alle sjangre. Ifølge juryen er Nordin alltid like stilsikker og med stor utstråling uavhengig om han spiller tragedie, komedie, i spillefilmer, musikaler eller i tv-serier.

Forbilde

- Det er veldig hyggelig. Jeg satte enorm pris på henne og hadde en følelse av at hun satte pris på meg også. Hun var et sant forbilde. Hun mestret alt en skuespiller ønsker å få til, sier han.

For Nordin representerer rollen i Ibsens «Brand» og rollen i den norske situasjonskomedien «Mot i brøstet» fra 90-tallet ytterpunktene i karrieren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer