Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Dyrevern

Jeg håper du får hjelp til å forstå

Noe må ha gått galt på veien for de som tror det er greit å være så forferdelig mot et dyr, og det håper jeg noen vil hjelpe deg med å nøste opp i.

VIS ANSVAR: Firbente venner er en glede. Men også et ansvar. Her er Madeleine Kristiansen med sine venner. Foto: Privat
VIS ANSVAR: Firbente venner er en glede. Men også et ansvar. Her er Madeleine Kristiansen med sine venner. Foto: Privat Vis mer
Meninger

«Hund teipet og dumpet i bekk» lyder overskriften som rystet oss forrige helg.

Det første som går gjennom meg er sinne, frustrasjon og hjelpeløshet. Et dyr som er like forsvarsløst som et lite barn, og som ikke har gjort noen ting for å fortjene å lide.

Det er ikke første gang vi leser om noe slikt i media, det begynner å bli en vane å høre om dyremishandling som skjer til stadighet.

Det er ikke greit, og vi dyreelskere vil så gjerne hjelpe dem alle.

Jeg håper virkelig du som har gjort dette mot den stakkars hunden får hjelp til å forstå at dette ikke er greit. Noe må ha gått galt på veien for de som tror det er greit å være så forferdelig mot et dyr, og det håper jeg noen vil hjelpe deg med å nøste opp i.

Jeg håper også at dere som kommer med drapstrusler i kommentarfeltene tenker dere om en gang eller to neste gang. Deres frustrasjon er ikke vanskelig å forstå, jeg deler den med dere. Men samfunnet blir ikke et bedre sted hvis ikke noen går foran som et godt eksempel. Vi som kan, må lære bort de normene, reglene og verdiene som vil skape en bedre tilværelse både for to og firbeinte.