VIKTIG FOR
&nbsp;<span style="background-color: initial;">FLYKTNINGENE:&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">«Jeg skrev denne romanen,&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">fordi den er viktig for&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">flyktningene», sier Jenny&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Erpenbeck til Dagbladet. Foto:&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">NTB Scanpix</span>
VIKTIG FOR  FLYKTNINGENE: «Jeg skrev denne romanen, fordi den er viktig for flyktningene», sier Jenny Erpenbeck til Dagbladet. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Jeg håper folk leser romanen og tenker: Aha, man kan altså snakke med disse flyktningene»

Boka der flyktningenes verden møter vår verden.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

For cirka ett år siden var jeg så heldig å få telefonkontakt med Jenny Erpenbeck og håpet på å få en avtale om et lite intervju på en kafé i Berlin Mitte. Det endte annerledes. Hun inviterte meg hjem, men også til å være hennes gjest på kveldens lesning med den da ganske ferske romanen Går, gikk, har gått.

Erpenbeck bor i en stille bydel i utkanten av Berlin, i det samme området som hun vokste opp. Hun reiser rundt overalt og holder lesninger/bokmøter for å snakke om den siste romanen. Det siste året har dette tiltatt, fordi Går, gikk, har gått handler om flyktninger, og boka har fått mye oppmerksomhet.

Den dagen jeg møtte opp for en prat var hun forsinket fordi hun var opptatt med å hjelpe en ung afrikaner med å flytte. Hun er hans formynder, og har påtatt seg ansvaret for å hjelpe ham til han kan stå på egne ben og skape seg et nytt hjem i et nytt land.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn