Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Jeg håper folk leser romanen og tenker: Aha, man kan altså snakke med disse flyktningene»

Boka der flyktningenes verden møter vår verden.

VIKTIG FOR
&nbsp;<span style="background-color: initial;">FLYKTNINGENE:&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">«Jeg skrev denne romanen,&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">fordi den er viktig for&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">flyktningene», sier Jenny&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Erpenbeck til Dagbladet. Foto:&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">NTB Scanpix</span>
VIKTIG FOR  FLYKTNINGENE: «Jeg skrev denne romanen, fordi den er viktig for flyktningene», sier Jenny Erpenbeck til Dagbladet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For cirka ett år siden var jeg så heldig å få telefonkontakt med Jenny Erpenbeck og håpet på å få en avtale om et lite intervju på en kafé i Berlin Mitte. Det endte annerledes. Hun inviterte meg hjem, men også til å være hennes gjest på kveldens lesning med den da ganske ferske romanen Går, gikk, har gått.

Erpenbeck bor i en stille bydel i utkanten av Berlin, i det samme området som hun vokste opp. Hun reiser rundt overalt og holder lesninger/bokmøter for å snakke om den siste romanen. Det siste året har dette tiltatt, fordi Går, gikk, har gått handler om flyktninger, og boka har fått mye oppmerksomhet.

Den dagen jeg møtte opp for en prat var hun forsinket fordi hun var opptatt med å hjelpe en ung afrikaner med å flytte. Hun er hans formynder, og har påtatt seg ansvaret for å hjelpe ham til han kan stå på egne ben og skape seg et nytt hjem i et nytt land.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

60% RABATT- 30kr/mnd

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 180 kr for de første 6 månedene. 1 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr for første måned. 0,03 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99 kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99kr/mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?