«Jeg håper ikke denne kjolen blir omtalt helt til Spania.»

Prinsesse Märtha Louise var ikledd en eventyrlig kjole da hun leste for barna i Surnadal i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SURNADAL (Dagbladet): Prinsessen håper barn tigger voksne om å lese. Selv mener hun at hun har fått god ballast gjennom å høre eventyr.

-  Eventyrene har lært meg å se livet gjennom Askeladdens øyne. Da overvinner man mange flere troll enn om man lever som Per og Pål. Troll er jo noe som er virkelig, som eksempelvis frykt, som holder mange fanget, og som gjør at vi ikke kommer videre i livet, sier Märtha Louise.

Glitter og perler

I en grønn og turkis flagrende ull-tovet kjole, overstrødd med glitter og perler, åpnet prinsessen sin eventyrstund-turné i nordmørsbygda Surnadal i går kveld. Kjolen, som er designet av Ragnhild Karijord i Lofoten, er åpenbart preget av eventyrlandskapet.

-  Men jeg håper ikke denne kjolen blir omtalt helt til Spania, lo prinsessen, som fikk ymse reaksjoner på sin gulrøde kjole under bryllupet til den spanske arveprinsen Felipe i mai.

Nytt eventyr?

I kveld holder Märtha Louise eventyrstund i Trondheim, før turen går til Molde i morgen og Bergen lørdag.

Flere steder i landet kan mot høsten vente besøk av prinsessen og hennes eventyr, deriblant hennes selvskrevne «Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet». Prinsessen skriver ikke på noen nye eventyr, men kanskje inspirerte Nordmøres kulturlandskap i det vakre sommerværet ...?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer