VANT PRIS: Dag Otto Lauritzen ga klar beskjed til kona Ellen fra scenen i Grieghallen. Foto: Stella Pictures
VANT PRIS: Dag Otto Lauritzen ga klar beskjed til kona Ellen fra scenen i Grieghallen. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg håper ikke du kniper igjen i kveld!

Dag Otto Lauritzen (57) med beskjed til kona fra scenen.

(Dagbladet): I kveld feirer TV-bransjen seg selv, med prisutdelingen «Gullruten» i Grieghallen i Bergen.

• Se kjendisenes antrekk her!

Programledere i kveld, for andre året på rad, er Henriette Steensrup og John Brungodt.

Alt som vrimler av og går av TV-kjendiser er på plass i Grieghallen i Bergen, og det skal i kveld deles ut priser til blant annet beste kvinnelige og mannlige programledere, beste mannlige og kvinnelige skuespiller, og beste TV-drama.

- En stor glede Kveldens første pris gikk til «Typisk deg», som ledes av Petter Schjerven.

- Jeg håper ikke du kniper igjen i kveld!

- Dette er en stor glede, det betyr veldig mye for meg. Det er et tegn på at vi ikke har gått helt av moten ennå, sa han like etter han hadde tatt i mot prisen.

Prisen for årets event var det OL i TV 2 som stakk av med, mens prisen for beste TV-dokumentar gikk til «Tvillingsøstrene».

Beste reality vant TV 2-programmet «Kjærlighet uansett».

Lars Monsens program «Monsen og hundene» vant prisen for beste dokusåpe. Det var en rørt Monsen som tok i mot prisen på scenen i Grieghallen.

«Lilyhammer» vant Beste tv-drama ble «Lilyhammer», og en glad Steven van Zandt takket for prisen. Serien vant i hard konkurranse med NRKs «Mammon» og TV 2s «Det tredje øye.»

TAKKET KONA: Erik Solbakkens kone Ellen var tydelig rørt da ektemannen tok i mot prisen for beste mannlige programleder. Foto: Stella Pictures
TAKKET KONA: Erik Solbakkens kone Ellen var tydelig rørt da ektemannen tok i mot prisen for beste mannlige programleder. Foto: Stella Pictures Vis mer

Van Zandt sier selv at han ikke er noen festløve, men lover å bli med på festen i kveld likevel - ei stund.

Beste kvinnelige programleder ble Anne Lindmo, som var utrolig glad over å få prisen for et program både hun - og redaksjonen har jobbet så mye med.

- I dag skal jeg feste som om det ikke var noen morgendag. Jeg har ikke fly hjem før klokka 18.00 i morgen, sier Anne Lindmo.

Rørt kone Det var Erik Solbakken som vant prisen for beste mannlige skuespiller. Kona hans var tydelig rørt da han mottak prisen, og gråt.

BESTE TV-DDRAMA:  Trond Fausa Aurvåg og Steven van Zandt mottok den gjeve prisen for årets beste tv-drama.
BESTE TV-DDRAMA: Trond Fausa Aurvåg og Steven van Zandt mottok den gjeve prisen for årets beste tv-drama. Vis mer

- Skipperinnen i mitt liv, hun heter Ellen, og hun har faktisk bursdag i dag, så hun fortjener en kjempeapplaus. Neida, hun har ikke bursdag, men hun fortjener en applaus, sa Solbakken fra scenen.

Beste nye programserie var det «Barn ingen adgang» som vant, mens beste nyhetssending eller aktualitetsprogram var det «Når pappa dreper» som fikk. Beste kvinnelige skuespiller vant Elsa Lystad for sin rolle i «Etter karnevalet», mens «Mesternes mester» fikk prisen for beste konkurransedrevet reality.

- Håper ikke du kniper igjen Beste mannlige skuespiller vant Trond Fausa Aurvåg for sin rolle i «Lilyhammer».

Prisen for beste humorprogram vant «Costa del Kongsvik», mens «På tur med Dag Otto» vant prisen for beste underholdningsprogram.

- Kona mi sitter hjemme, og har termin i dag, så jeg håper hun kniper igjen i dag! sa Kristian Ødegård fra scenen.

- Ellen, jeg håper ikke du kniper igjen i kveld, sa Dag Otto Lauritzen fort.

Like etterpå vant Truls Svendsen publikumsprisen.

Ida Fladen vant for årets nyskapning, med programmet «Prosjekt perfekt», og takket eks-kjæresten fra scenen. Årets TV-øyeblikk vant Ylvis, med «The Fox».

Den gjeveste prisen i kveld, hedersprisen, gikk til Hallvard Flatland.