KRITISERER LISTHAUG: Ser du at du sauser sammen konspirasjoner og nører opp under AP-hatet ved å skrive på denne måten? skriver varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam. Foto: Oslo kommune / Sturlason
KRITISERER LISTHAUG: Ser du at du sauser sammen konspirasjoner og nører opp under AP-hatet ved å skrive på denne måten? skriver varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam. Foto: Oslo kommune / SturlasonVis mer

Sylvi Listhaugs nye bok:

Jeg håper ikke politikk handler om hvem som gråter

Du vil ikke bli tatt seriøst så lenge du ber om sympati, samtidig som du nører opp under hat, Listhaug.

Meninger

Listhaug, nå må du skjerpe deg. Du skriver at du gråt da Jonas Gahr Støre svarte deg på terror-innlegget som førte til at du trakk deg som statsråd.

Hvordan skal jeg tro på deg når du selv oppførte deg som en mobber? Hva med følelsene til Hareide da du sa at han sleiker imamer oppover ryggen? Tror du han gråt?

Hva med overlevende fra Utøya sine følelser når du mente at Arbeiderpartiet skapte terror? Du vil ikke bli tatt seriøst så lenge du ber om sympati samtidig som du nører opp under hat.

Et tips til deg om du vil bli tatt på alvor, og faktisk ønsker en bedre samfunnsdebatt, er at du ikke ber om forståelse når du selv velger å polarisere for din egen vinning.

I boka di gjentar du påstandene fra mars. Du skriver at det var Arbeiderpartiet som hadde en systematisk strategi i å sverte deg etter terrorinnlegget du til slutt slettet på Facebook.

Du glemmer å skrive at både Tina Bru, Henrik Asheim og Stefan Heggelund fra Høyre ba deg om å slette og beklage, for ikke å snakke om KrF og Venstre. Er de også bare en forlenget arm av Aps kommunikasjonsstrategi, langt inn i regjeringspartiene?

Ser du at du sauser sammen konspirasjoner og nører opp under AP-hatet ved å skrive på denne måten? Hva om noen av oss gråter på grunn av dine uttalelser slik du gjorde?

Jeg håper ikke politikk handler om hvem som gråter. Vi må tåle uenighet, men vi må kunne snakke sammen på en måte som gjør det trygt å utveksle uenighet om politiske tiltak uten å bli beskyldt for å støtte opp om terror, slik du anklaget Arbeiderpartiet for.

Når du bygger opp under Document.no sin konspirasjonsteori om Arbeiderpartiet som en koordinert svertekampanje mot deg, noe som ikke er sant, så legitimerer du nettopp det vi reagerte på i mars om at Arbeiderpartiet ønsker å bedra befolkningen. Det er oppspinn.

Til og med Politiet sier at ditt innlegg førte til mer hat og trusler om vold mot Arbeiderpartifolk. Hva med deres tårer, frykt for vold og trusler? Hva tenker du om at når du uttaler deg så blir folk truet som et resultat? Er ikke det viktig å tenke på når du selv ber om sympati fordi det gikk litt hardt for seg i mars?

Jeg vil så gjerne tro på at du ønsker deg en bedre debatt. Mens mange snudde ryggen til deg da du skrev dette i mars, inviterte jeg deg på kino for å se filmen Utøya 22. juli, fordi jeg ville du skulle forstå hvorfor mange reagerte som de gjorde.

Du ble ikke med på kino og det synes jeg er synd. Invitasjonen står. Alle mennesker fortjener en sjanse til. Jeg håper du mener alvor i at du vil ha en bedre samfunnsdebatt som gir rom for ulike politiske syn. En samfunnsdebatt hvor man ikke angriper personer eller deler ut stygge merkelapper på dem man er uenige med.

Blir du med på kino? Hvis ikke, du finner film nr. 2 på Netflix.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.