Anmeldelse Film «The House That Jack Built»

Jeg håper jeg slipper å se denne fordømte filmen igjen

En film som man samtidig ikke klarer å se på, og ikke kan ta øynene fra.

STERKE REAKSJONER: Seriemorderfilmen «The House That Jack Built» fikk over hundre publikummere til å forlate premieren i Cannes i går. Video: Zentropa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne anmeldelsen sto først på trykk etter filmens premiere i Cannes i mai 2018, og publiseres på ny i forbindelse med den norske kinopremieren.

FILM: Jeg håper jeg slipper å se denne fordømte filmen igjen noen gang.

Premieren på Lars von Triers «The House That Jack Built», som markerte regissørens tilbakekomst til filmfestivalen i Cannes, syv år etter den skandaløse pressekonferansen som gjorde ham til persona non grata i filmbyen, var gjenstand for svirrende buzz og stor etterspørsel. Likevel var det mange som forlot salen under visningen, og da rulleteksten slo mot publikum, svarte noen med taktfast applaus og andre med høylydt buing.

Lange drapsscener

Det er da heller ikke så rart, med tanke på at filmen har flere, uttværede og ubehagelige drapsscener, der menn som kvinner som barn ligger livløse igjen. Den som dreper, er Jack (Matt Dillon), en ingeniør og seriemorder som har to livsprosjekter: Et hus han aldri får bygget, og en kjeller der han samler opp likene til dem han har drept, for å bruke dem i diverse estetiske prosjekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer