«Jeg håper verden er klar for litt rockn'roll»

Kurt Nilsen er klinkende klar for å møte verden når han i kveld går på scenen i London.

LONDON (Dagbladet): I går varmet han opp med de ti andre konkurrentene som slåss om tittelen «World Idol».

- Jeg må innrømme at jeg ble ekstra nervøs da jeg gikk på scenen første gang under prøvene. Scenen var tre ganger så stor som den vi brukte hjemme, forteller Kurt Nilsen.

Han kom til London lørdag. Søndag var han ute på byen med de andre idolene for å spise og bli kjent. I går morges var det fotografering av alle sammen, før det ble prøver, intervjuer og møter i Foutain Studios ved Wembley stadion.

- Utrolig mulighet

Konkurransen blir avviklet i kveld, men sendes først på TV-kanaler i mer enn 20 land i romjula. TV2 sender programmet 28. desember. Etter programmet kan seerne stemme på sin favoritt. Resultatet av konkurransen vises på TV 1. nyttårsdag.

- Vinner du?

- Nei, helt ærlig. Jeg har ikke tenkt tanken ennå. Og jeg tror ikke jeg skal tenke på det heller. Mitt håp er at jeg skal klare å prestere godt, at turen hit ikke har vært forgjeves. Dessuten tror jeg ingen nordmenn har sunget for så mange mennesker noen gang, kanskje med unntak av a-ha. Jeg har fått en utrolig mulighet. Det er ikke slik at jeg nødvendigvis må vinne for å gjøre det bra utenfor Norge, sier Kurt Nilsen.

Vil til USA

Hans største ønske er å kunne reise til USA for å synge.

- Konkurransen skal vises på den store amerikanske kanalen Fox TV. Mange millioner mennesker vil se programmet. Jeg har fått en gyllen anledning til å eksponere meg.

- Men, om du vinner?

- Da kommer jeg sikkert til å flippe ut noen sekunder. Jeg tør ikke tenke tanken, men jeg håper verden er klar for litt rock'n'roll, sier Norges Idol-håp.

Kurt fra bydelen Arna i Bergen skal synge «Beautiful Day» av U2 til playback.

- Jeg har valgt en veldig krevende låt for å vise hva jeg har å by på. Jeg sliter litt med den. Jeg må gå helt i kjeller'n for å kunne gi alt. Mange har valgt ballader, men en hit fra U2, verdens beste band, må vel nå fram. Håper jeg.

Kurt Nilsen ble litt skuffet da han hørte at arrangørene skulle bruke playback.

- Hjemme i Norge hadde vi fullt orkester under finalen. I en sammenheng som dette burde vi hatt det, men jeg må vel klare å synge til playback også.

STOR SJANSE: Norges «Idol»-håp Kurt Nilsen mener han har fått en unik sjanse til å vise verden hva han er god for.