UINTERESSERT I SEX: Hver gang jeg har en naken fyr oppå meg, drukner jeg litt mer, skriver kronikkforfatteren. Foto: Sabrina Vani / DPA / NTB Scanpix
UINTERESSERT I SEX: Hver gang jeg har en naken fyr oppå meg, drukner jeg litt mer, skriver kronikkforfatteren. Foto: Sabrina Vani / DPA / NTB ScanpixVis mer

Jeg har aldri helt skjønt sex

Det føles som en grov vits som alle forstår, unntatt meg.

Meninger

Min «første gang» var generert av romantikk. Jeg lå i senga med en gutt og så filmen «Frankenstein» på dataen. Den originale svart-hvitt-versjonen. Jeg husker bare én scene fra filmen: Frankensteins monster plukker en blomst til en liten jente. Det er idyllisk, og de blir venner. Men så går det galt. Monsteret klarer å dytte jenta ut i en kulp slik at hun drukner, mens den nyplukkede blomsten ligger og dupper i vannflaten. Jeg husker ikke mer, for etter dette begynte jeg og gutten å kysse heftig. Jeg mistet jomfrudommen til de dramatiske lydene av en grøsserfilm fra 1931.

Etterpå sto jeg foran speilet og så på jomfrublodet som rant nedover mine bleke lår. I ettertid har jeg tenkt at scenen i «Frankenstein» var et godt bilde på min seksualitet. Blomsten i filmen symboliserer min «blomst som ble plukket». Og jenta som faller ut i vannet og drukner er mitt seksualliv fra da av.

Hver gang jeg har en naken fyr oppå meg, drukner jeg litt mer. Situasjonen sprellende kropp med en ivrig tiss som vil inn i meg oppleves alltid like sær. Likevel tror jeg at jeg som regel klarer å framstå som en god sexer, for jeg er flink til å virke engasjert. Jeg slikker halser og ører. Biter og klorer. Ikke minst er jeg sykt god på å gi blowjobs, for jo bedre de er, jo mindre penetrabel sex blir det på meg. Gutter liker å ha sex med meg. Men jeg? Jeg får ikke så mye ut av det.

Det er ikke vanskelig for meg å få orgasmer. Men jeg har sjelden spesielt lyst på sex, og jeg kan aldri leve meg 100 prosent inn i en sexsituasjon. Det har ikke noe med sperrer eller manglende erfaring å gjøre. Jeg har vært bortpå mye rart. Jeg har hatt trekant med polske tvillinger som liknet Elijah Wood. Jeg har hatt sex i skogen og i storbyen og prøvd alle typer vaniljedristigheter: Misjonær, doggy, cowgirl, anal, rimming, bondage, etc. Jeg har vært en lydig liten sexkatt og blitt fetisjisert for å være svaksynt. Jeg har til og med sparket noens baller ikledd Dr. Martens-boots, og de likte det. Men for meg var alt like kjedelig.

Jeg hadde ei venninne som stadig tøs-shamet jenter for tilfeldig sex. Dessverre jobbet hun også en stund på Bergens eneste søndagsåpne apotek, så det hendte av og til at jeg måtte gå dit søndag morgen og møte henne på angrepille-shopping. Hennes holdning til sex var at det er noe verdifullt som du deler med den du elsker. Ingen holdning gjør meg mer perpleks. Tenk deg at du gifter deg med en du digger. Men så, på brullypsnatta, finner du din elskede liggende i en seng, dekket av brunsnegler. Han forteller deg at dere skal kose med brunsneglene, ligge i senga og la dem slime seg over deres nakne kropper. Dette skal dere gjøre helst regelmessig resten av deres ekteskap, og det er en ting som skal binde dere sammen i en sjelelig union av kjærlighet.

Sex glorifiseres ikke bare som noe vakkert og verdifullt mellom folk som elsker hverandre, det løftes også fram som noe tøft og kult. F.eks. i hiphop-låter, hvor gutter skryter om å pule masse damer. Jeg liker musikken, men den forvirrer. Jeg er ute av stand til å se det kule ved pulings, bare det dustete. For mitt indre øye ser jeg for meg en akt så primal og slimete, med balls som slenger rundt. Floppy balls er det verste jeg vet. Å være i doggy og kjenne noens testikler, kalde og rynkete, som dingler mot rumpen min med små klask. Mine mentale balls skrumper inn bare ved tanken.

Kanskje en av mine største frustrasjoner over sex er hva det fører med seg i samfunnet. Jeg leste en gang en statistikk som tilsa at det finnes rundt 2,5 millioner «slaver» i verden i dag. Dette er hovedsakelig jenter, fra alderen små til store, som er ufrivillige varer i en internasjonal industri av sex. Jentene er i denne situasjonen fordi det finnes en drive i mennesket som får dem til å ønske sterkt å knørve sine tisser mot andres tiss. Dette ønsket er så sterkt at noen vil la sine lyster gå på bekostning av andres menneskeverd. Jeg blir sprø, jeg flipper. Tenk deg at du levde i en verden hvor mennesker ble degradert til objekter stilt til rådighet for andre folks nytelse og utnyttelse, bare fordi en annen gruppe mennesker hadde et ekstremt behov for å spille golf. Den internasjonale golf-slavehandelen, hvor jenter i fattigdom og nød tvinges til å bli caddies fra ung alder og fratas råderett over egen kropp og livsførsel.

Jeg vil avslutte med å si at jeg ikke er aseksuell. Jeg kan sette pris på sex, og jeg digger nærhet og kos noe innmari.

Problemet mitt er at jeg blir fryktelig matt av å ha et så lite behov for noe som ellers ofte kan oppleves som verdens viktigste ting. Det gjennomsyrer alle former for kultur, og behandles som en slags hellig og forpliktende handling mellom to elskende. Det er et sprik mellom mine og det som synes å være andre folks normale behov.

Jeg føler meg av og til som Frankensteins monster, som raver rundt i et seksuelt isøde, forfrossen og med følelser så opprivende. Hvis jeg er et slags sært avvik, en monstrositet når det kommer til sex, kan man si at sexen er min skaper, min Dr. Frankenstein. Som forfølger meg i isødet, uansett hvor mye jeg prøver å rømme fra det. Og mens jeg raver rundt i ørkenen av kulde, tenker på min plukkede blomst, som ligger på havets bunn, et sted dypt under isen.

• Michelle Flassbender er ikke skribentens egentlige navn, men Dagbladet kjenner identiteten.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.