- Jeg har aldri opplevd å stå der med et nyfødt barn som er mitt. Men dette er noe av den samme følelsen

Hans Olav Lahlum om følelsen av å gi ut en ny bok.

KLAR MED NY BOK: Forfatter Hans Olav Lahlum. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KLAR MED NY BOK: Forfatter Hans Olav Lahlum. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Alltid et ganske stort, veldig spennende, litt skremmende og helt spesielt øyeblikk når man kan se og holde den for første gang ... Kanskje særlig for oss som ikke har barn?»

Slik beskriver Hans Olav Lahlum det å holde rundt en av sine nye bøker for første gang på Facebook.

Ny krim Den 41 år gamle forfatteren har blitt en velkjent medieyndling. Han han har gitt ut en rekke biografier og krimbøker, og blir stadig invitert til TV-studioer som ekspert for alt fra sjakk til internasjonal politikk.

Torsdag denne uka slapp Lahlum sin nye bok i ny krimbok om politietterforsker K2 og hans venninne Patricia, kalt «Haimennesket». Til Dagbladet forteller den barnløse forfatteren at han føler en slags faderlig stolthet over alle sine bøker.

- Det er mange som legger ut bilder av at de står der med et barn. For en barnløs forfatter er det nærmeste å stå der med en ny nok, sier han og utdyper: 

- Jeg har aldri opplevd å stå der med et nyfødt barn som er mitt. Jeg forstår at det er en spesiell følelse for dem som har opplevd det. Men dette er noe av den samme følelsen, bare i mindre skala. Man har følelsen: Hvordan går dette her da?, sier Lahlum til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.