- Jeg har aldri sagt jeg kan synge. Jeg har alltid vært tonedøv.

MGP-vinner Stella Mwangi (24) er ikke overrasket over kritikken.

STILSKIFTE: Stella Mwangi har lang fartstid som artist. Hennes tidligere rap-karriere skiller seg kraftig fra de afrikanske rytmene i «Haba Haba». Disse bildene er tatt i mai i fjor i forbindelse med Stella Mwangis singel «Smile». 
Foto: Rolf-Ørjan Høgset
STILSKIFTE: Stella Mwangi har lang fartstid som artist. Hennes tidligere rap-karriere skiller seg kraftig fra de afrikanske rytmene i «Haba Haba». Disse bildene er tatt i mai i fjor i forbindelse med Stella Mwangis singel «Smile». Foto: Rolf-Ørjan Høgset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag utklasset Stella Mwangi (24) konkurrentene i den norske Melodi Grand Prix-finalen. Selv om hun bare har vært MGP-dronning i snart tre døgn, har hun allerede begynt arbeidet mot Eurovision-finalen i Düsseldorf.

Bestemødrene Med Grand Prix-låten har hun fått kritikk for å synge falskt og for at hun har presset inn for mange ord i hver setning. Men jenta som får kalde hjerter til å banke i «Haba-Haba»-takt bryr seg ikke.

- Jeg blir overhodet ikke lei meg. Jeg har aldri sagt at jeg kan synge. Jeg har alltid vært tonedøv, så kritikken bryr jeg meg ingenting om, sier hun med et smil.

I tida fram mot finalen skal jeg øve med sangpedagoger for å bli enda bedre.

- Nå skal jeg kline til. Jeg skal ta en Madcon. Jeg skal få hele Europa til å danse!, nærmest roper den nybakte vinneren med et stort smil.

TONEDØV:  MGP-vinner Stella Mwangi har fått krass kritikk for å synge falskt. Det er hun ikke overrasket over. - Jeg har alltid vært tonedøv, sier Mwangi. Foto: Rolf-Ørjan Høgset
TONEDØV: MGP-vinner Stella Mwangi har fått krass kritikk for å synge falskt. Det er hun ikke overrasket over. - Jeg har alltid vært tonedøv, sier Mwangi. Foto: Rolf-Ørjan Høgset Vis mer

Og hun har planen klar.

Sammen med mannen som lærte hele Europa «Glow»-dansen, Mattias Karlsson, begynner hun snart arbeidet mot et enda mer rocka sceneshow.

- Showet kommer til å bli mye større og bedre. Mattias er rå. Vi har allerede mange tanker om hvordan det skal bli, men jeg vil ikke røpe noe ennå, sier Mwangi, som også kommer til å stille i nytt antrekk.

- Det blir fargerikt, røper hun.

Madcon-ekspertise I mai skal hun forsvare Norges ære i Eurovision, og rådene fra tidligere vinnere er ikke få. Også de moralske fra Eurovision-finalen i fjor.

GIR STELLA RÅD:  - Jeg synes at hun virker ganske klar, men jeg vil anbefale henne å forberede seg på alt styret rundt konkurransen. Det er mye å ta inn på kort tid, og som nybegynner er det fort gjort å fokusere på feil ting. Det viktigste er at hun har et godt team med erfarne folk rundt seg. Jeg har vært med i fire europeiske finaler, så hun må gjerne ringe meg hvis hun lurer på noe, sier tidligere Eurovion-vinner Elisabeth Andreassen.
Foto: Jacques Hvistendahl /Dagbladet
GIR STELLA RÅD: - Jeg synes at hun virker ganske klar, men jeg vil anbefale henne å forberede seg på alt styret rundt konkurransen. Det er mye å ta inn på kort tid, og som nybegynner er det fort gjort å fokusere på feil ting. Det viktigste er at hun har et godt team med erfarne folk rundt seg. Jeg har vært med i fire europeiske finaler, så hun må gjerne ringe meg hvis hun lurer på noe, sier tidligere Eurovion-vinner Elisabeth Andreassen. Foto: Jacques Hvistendahl /Dagbladet Vis mer

- Tshawe (i Madcon, journ.anm.) sendte meg melding lørdag. «Nå skal du få dem til å danse som de aldri har gjort før», skrev han. I hans øyne har jeg vunnet allerede. Jeg er glad for å få tips fra folk som har gjort dette før, sier den nykronede dronningen som har vært venner med Madcon-gutta i mange år.

I løpet av de to siste ukene har hun toppet hitlistene og blitt jaktet av pressen. «Alle» vil ha en bit av Stella. Nå skal hun ta en bit av dem som inspirerer henne.

- Framover skal jeg utnytte min nye situasjon til å møte folk. Bjørn Eidsvåg, Sissel Kyrkjebø, Robert Stoltenberg, og «Senkveld»-gutta - de sprer så mye glede. Jeg skal ta meg en skikkelig kjendisrunde og hilse på alle som kan det her, sier hun og fortsetter:

- Jeg skal personlig ringe Alexander Rybak. Jeg må få noen gode tips fra ham. Hva gjør jeg nå, liksom?, sier Stella og ler igjen.

Stella Mwangi (24)

• Født 1. september 1986 i Sør-Afrika av kenyanske foreldre.

• Familien kom til Norge som politiske flyktninger i 1991. Bosatte seg på Eidsvoll.

• Oppdaget rap og hip hop via søsteren. Ga ut plata «Living for Music» i 2008.

• Har hatt låter på hitlistene i Kenya og vært nominert til MTV African Music Awards.

• Skrev tre låtbidrag til årets MGP. Sundnes «elsket» «Haba Haba».

• Vant den norske MGP-finalen 12. februar i Oslo Spektrum. Skal representere Norge i Eurovision i mai.

- Hva tror du selv om dine vinnersjanser i Düsseldorf?

- Det er vanskelig å si. Jeg føler det verste er over. Jeg har klart å overbevise hele Norge om at jeg kan. Nå skal jeg vise Europa hva Norge har å by på.

Fikk slakt Selv om det bare er to år siden i mai at Norge og Alexander Rybak tok hjem seieren, tror ikke Mwangi at det er umulig med en ny seier.

- Rybak kom med fela, jeg kommer med rytmene. Jeg skal lage mine egne sko, ikke fylle hans. Hun ble tidlig beskrevet som et «friskt pust» og fikk storfavoritt-plasteret av mediene før finalen, men Mwangi har også fått passet sitt påskrevet i motsatt retning av anmelderne.

Det er ikke første gang.

GIR STELLA RÅD:  - Stella er en energibombe av glede, og hun må bare fortsette å øse av overskuddet sitt. Jeg fikk klump i halsen da jeg snakket om henne i dag, for det er noe deilig med mennesker som kan gå rett inn i sjelen din og gjøre deg glad. Det eneste rådet jeg kan gi henne er å beholde gleden og øse av energien sin, sier tidligere Eurovision-vinner Hanne Krogh. 
Foto: Berit Roald / SCANPIX .
GIR STELLA RÅD: - Stella er en energibombe av glede, og hun må bare fortsette å øse av overskuddet sitt. Jeg fikk klump i halsen da jeg snakket om henne i dag, for det er noe deilig med mennesker som kan gå rett inn i sjelen din og gjøre deg glad. Det eneste rådet jeg kan gi henne er å beholde gleden og øse av energien sin, sier tidligere Eurovision-vinner Hanne Krogh. Foto: Berit Roald / SCANPIX . Vis mer

Stella Mwangis platedebut fra 2008, «Living For Music», ble slaktet. Både Dagbladet og VG ga albumet tre på terningen. Slakten var derimot total i gratisavisa Natt og Dag. Anmelder Andreas Øverland mente at hun ikke engang bar bud om å være en ordentlig artist, og hennes manager Vicente Modahl mente det var et personlig angrep på Mwangi og at det grenset til rasisme.

Fotoskryt Fotograf Rolf-Ørjan Høgset er full av lovord om Stella Mwangi.

Høgset har tatt bilder av Mwangi i forbindelse med hennes singel «Smile», som ble sluppet i fjor sommer.

- Jeg skjønte med en gang at hun kunne nå langt. Hun har en vanvittig ærlighet. Stella er fantastisk, sier Høgset til Dagbladet.

Bildene ble tatt i Drammen, og Høgset mener Stella er tvert gjennom ekte.

GIR STELLA RÅD:  - Det eneste rådet jeg kan gi henne er å kose seg, og ta vare på minnene. Hjernen har en tendens til å glemme når det skjer mye bra på en gang, så ta med videokamera og få noen til å filme underveis. Det er gøy å ha i ettertid, sier tidligere MGP-vinner Didrik Solli-Tangen.Foto: Lars Myhren Holand
GIR STELLA RÅD: - Det eneste rådet jeg kan gi henne er å kose seg, og ta vare på minnene. Hjernen har en tendens til å glemme når det skjer mye bra på en gang, så ta med videokamera og få noen til å filme underveis. Det er gøy å ha i ettertid, sier tidligere MGP-vinner Didrik Solli-Tangen. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

- Det er ikke noe skuespill med Stella. Alt er ekte, og hun er en av de ærligste jeg har jobbet med, sier Høgset, som godt kunne tenkt seg å ta bilder av henne igjen.

GIR STELLA RÅD:  - Jobben hennes er på mange måter gjort i forhold til komposisjon, oppladning og koreografi. Jeg tror at låta kommer til å ha en bra sjanse i den internasjonale finalen, og synes ikke at man bør gjøre for mange grep og endringer. Stella er et skjønt menneske, en liten engel, og hun har jo nesten startet en ny folkebevegelse, sier tidligere MGP-vinner Tor Endresen.

Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
GIR STELLA RÅD: - Jobben hennes er på mange måter gjort i forhold til komposisjon, oppladning og koreografi. Jeg tror at låta kommer til å ha en bra sjanse i den internasjonale finalen, og synes ikke at man bør gjøre for mange grep og endringer. Stella er et skjønt menneske, en liten engel, og hun har jo nesten startet en ny folkebevegelse, sier tidligere MGP-vinner Tor Endresen. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer