- Jeg har aldri sett noen oppføre seg sånn, verken dyr eller menneske

Hestetrøbbel for «Ylvis»-Magnus.

(Dagbladet): I kveldens episode av «I kveld med Ylvis» får vi se en noe spesielt kledd gjeng forsøke å redde Vegard Ylvisåker.

Midt i den hektiske oppkjøringa til talkshowet ble nemlig eldstebroren innkalt til Heimevernet.

- Jeg tror det var i mai. Jeg prøvde å få utsettelse. Poenget er at jeg har veldig hyggelige folk i HV som har gitt meg utsettelse før, og det har ballet på seg. Sist gang jeg fikk utsettelse var det akkurat det samme som skjedde, det var rett før talkshow. Til slutt sa de at  det var greit, men at jeg måtte neste gang, sier Vegard.

Dermed måtte han tilbringe ei uke på Ulven leir.

Visste ingen ting
Det er da yngstebror Ylvisåker bestemmer seg for å ta affære. Sammen med sidekickene Calle og Magnus ikler de seg middelalderkostymer og setter seg til hest for å hente hjem Vegard fra leiren. Hovedpersonen selv visste ingen ting.

- Vi ville befri ham. Så satt vi og tenkte da vi satt og drodlet med ideen at vi skulle gjøre det til hest. Vi gjør det skikkelig. Og vi hadde tenkt til å dra ham ut med håndmakt, forteller Bård Ylvisåker.

- Det var helt tilfeldig at jeg så det. Akkurat da de kom gikk jeg fra rommet mitt og bort for å spise lønsj. Der så jeg ned til vakten og så Magnus med fargesprakende signaldrakt, og tenkte hva faen skjer nå? Så ser jeg at det er de. Det var helt surrealistisk, sier Vegard.

- Det ble ingen represalier for din del?

- Nei nei, det er HV, ler han.

- Det kom ikke med i innslaget, men på et tidspunkt red jeg litt inn i leieren bak barrikadene. Da ble stemningen mindre hyggelig, forteller Bård.

- Tok de ikke helt vitsen?

- Joda, men de har jo sine regler. Det gikk greit det.

Narr
Der Bård og Calle Hellevang-Larsen rider inn i leiren på store, stolte hester og ikledd rustninger, kommer sistemann Magnus Devold som narr.

SIDEKICK: Magnus Devold fikk seg en real hesteutfordring da han ikledd et narr-kostyme forsøkte å redde eldstebror Ylvisåker fra Heimevernet. Foto: TVNorge
SIDEKICK: Magnus Devold fikk seg en real hesteutfordring da han ikledd et narr-kostyme forsøkte å redde eldstebror Ylvisåker fra Heimevernet. Foto: TVNorge Vis mer

- Han skulle i utgangspunktet være ridder, men vi syntes det ble for hardt. Vi tenkte kanskje en kunne være med å løse opp stemningen, sier Bård.

Devold selv trodde han også skulle få en stor hest.

- Vi hadde fått beskjed om at vi skulle få tre hester. To av de var nydelige, svære, grasiøse og flotte hingster, de to største vi kunne få tak i. Også hadde vi en jeg tror er i grenseland mellom ponni og hest. Den bikka sikkert så vidt over ponni. Jeg subba beina i bakken mens den gikk.

Og ponnien (eller hesten) skylle by på problemer for den fargesprakende Magnus.

- Jeg var ganske ukomfortabel, så tror jeg den merka ganske fort og bestemte seg for at den skulle gjøre det enda værre for meg. På slutten gikk den helt amok. Jeg har aldri sett noen oppføre seg sånn, verken dyr eller mennesker, sier Devold.

- Hesten bare legger seg ned?

- Den gjorde det to ganger! Først begynte den å gå feil vei hele tiden. Man har en viss kontroll. Så begynte den å nekte å være med på ting. Så begynte den å velte ting med mulen. Til slutt bare satte den seg ned. Da var det nok, det var ikke snakk om at jeg skulle opp igjen. Den ble sittende til jeg hadde gått.

- Så du er ingen hestehvisker?

- Jeg prøver å bli det. Mitt første møte kunne ikke vært bedre. Jeg har mye å jobbe med med hest. Men jeg er klar for en utfordring.