DEBATT

Jeg har aldri sett slikt et hat mellom minoriteten og majoriteten som i dag

På den ene siden øker den sosiale kontrollen, på den andre siden øker fremmedfiendtligheten.

PÅ BESØK: Integrerings- og innvandringsminister Sylvi Listhaug på besøk på Grønland i Oslo i sommer. - Listhaug er ikke en samlende minister. Hun er mer opptatt av innstramming enn hvordan vi kan få til en god integrering, skriver Amal Aden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
PÅ BESØK: Integrerings- og innvandringsminister Sylvi Listhaug på besøk på Grønland i Oslo i sommer. - Listhaug er ikke en samlende minister. Hun er mer opptatt av innstramming enn hvordan vi kan få til en god integrering, skriver Amal Aden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære statsminister. Jeg skriver dette fordi jeg er bekymret for Norges fremtid.

Når jeg reiser rundt i Norge som foredragsholder ser jeg mye som bekymrer meg. Jeg regner med at du også reiser mye rundt i landet. Jeg vet ikke om du ser det samme som meg og er bekymret, og ikke vet hvordan problemene skal løses, eller om du velger å se vekk?

Jeg kan ikke lenger sitte og se på hatet og avstanden som øker mellom minoritetene og majoriteten, derfor har jeg noen spørsmål til deg. Hvorfor valgte du Listhaug som integreringsminister? Hvem tror du statsråden appellerer til når hun snakker? Hvordan føler du deg når den sittende statsråden, etter min mening, er med på å skape denne avstanden?

Jeg har lenge vært opptatt av hvordan vi kan lykkes med integreringen i Norge, og hvordan vi kan skape et samfunn der mennesker respekterer hverandre og de verdiene Norge er bygd på. Jeg snakker med offentlige ansatte som daglig jobber med integrering, jeg snakker med personer som jobber som frivillige. Nordmenn som er flyktningguider og hele lokalsamfunn som engasjerer seg for at nye personer i Norge skal lykkes. Jeg møter mennesker som virkelig er brobyggere mellom de nye i Norge og det norske samfunnet. Det kan være lærere, frivillige eller andre som er opptatt av det flerkulturelle Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer