«Jeg har aldri vært så lykkelig i hele mitt liv!»

Grining da My Chemical Romance møtte fansen.

TROMØY: (Dagbladet.no):

- Du Gerard?

Det strømmer tårer nedover kinnene på jenta. Hun har stått litt på avstand og sett på at My Chemical Romance har en «meet and greet» med fansen. Nå har hun endelig turt å tilnærme seg vokalist Gerard Way. Hun klør seg på kneet. Sminken er klint utover. Hun prøver å si noe, men blir stoppet av et hulk.

- Ta den tida du trenger, sier Gerard.

- Men jeg har noen jeg ønsker å si deg. Musikken din er så viktig for meg, den har hjulpet meg gjennom depresjoner. Jeg må bare må bare si takk. Takk. Kan jeg får en klem?

Jenta får en klem. Hun er ikke den eneste som gråter. Litt bortenfor står barka plateselskapsmedarbeidere, rørt til tårer.

Spesielt

My Chemical Romance er hovedattraksjonen på Hovefestivalens siste dag. Før konserten har bandet en meet and greet med fansen. Milana Knezvic (17), Hanne Fredli (16), Olea Steinkjer (13), Christin Johansen (16) og Marie Hafner (16) har vunnet Dagbladet og Djuice sin My Chemical Romance-konkurranse.

Gerard Way er litt tilbakeholden, men vet hvordan han skal behandle fansen ordentlig. Foto: Eirik Urke
Gerard Way er litt tilbakeholden, men vet hvordan han skal behandle fansen ordentlig. Foto: Eirik Urke Vis mer

- Man skulle skrive ned alt man kunne om My Chemical Romance på et ark. Det ble ganske mye, for å si det slik, forteller Milana.

- Det er noe spesielt når man finner et band man virkelig føler at man kjenner seg igjen i. Jeg leste om My Chemical Romance da de var på turné med Green Day. For et kult bandnavn, tenkte jeg og sjekket dem ut. Det ble kjærlighet ved første lytt!

Fotball

Milana står i rekka sammen med de andre som skal møte bandet. På den andre siden av plassen på backstageområdet, står Frank Iero og trommeslager Bob Bryar. Det sparkes en fotball fram og tilbake over plassen, mellom band og fans. Vaktene forsøker å holde fansen på rekke.

- Stå på rekke, bandet kommer til dere, ikke omvendt, forsøker vaktene seg.

Det funker ikke så bra. Så kommer Ray Toro og Gerard Way bort. Begynner å signere t-skjorter og papirlapper. Ray vitser med fansen. Gerard holder seg litt i bakgrunnen. Han ser sjenert ut. Tilbakeholden.

- Det er veldig viktig for oss å møte fansen. Vi ville jo ikke vært her i Norge uten dem. De er jo grunnen til at vi har tatt denne turen, sier Gerard og blir avbrutt av den gråtende jenta.

Hyggelige

Seansen er ferdig i løpet av ti minutter. Jentene er yre.

- Dette er det største jeg har opplevd i hele mitt liv. De var veldig hyggelige, sier Hanne Fredli.

- Hva det er med My Chemical Romance? Hver gang jeg hører tekstene begynner jeg å hoppe å sprette rundt, sier Maria Hafner.

- Gerard er opptatt av de samme tingene som meg, tegning og så er det mye teater. Akkurat det jeg holder på med, sier hun.

Ingen vet helt hvor den gråtende jenta kom fra. Det var kanskje ikke meningen at hun skulle befinne seg backstage i det hele tatt. Etter å ha møtt Gerard vandrer hun litt rundt på området.

- Hvordan går det med deg? Vet du at du fikk plateselskapsmedarbeiderne til å grine?

- Hvordan det går med meg? Jeg har akkurat møtt Gerard Way, vokalisten i My Chemical Romance!

My Chemical Romance møtte fansen.