- KJÆRLIGHET FOR DANMARK: Med dansk kjæreste og en forkjærlighet for alt dansk er Davy Wathne glad for å være under et fulldansk eierskap. Men han innrømmer at han kanskje er litt naiv. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet
- KJÆRLIGHET FOR DANMARK: Med dansk kjæreste og en forkjærlighet for alt dansk er Davy Wathne glad for å være under et fulldansk eierskap. Men han innrømmer at han kanskje er litt naiv. Foto: Oddmund Lunde / DagbladetVis mer

- Jeg har alltid hatt en kjærlighet for det danske.

Men Davy Wathne og flere andre er usikre på hva framtiden vil bringe.

(Dagbladet): - Jeg har alltid syns at det er deilig å være norsk i Danmark, og det syns jeg fortsatt så fremt Egmont fortsetter i samme stil som de har hatt fram til nå, sier TV 2-profil Davy Wathne til Dagbladet.

Profilen fra TV 2-sporten har vært både klubbleder og ansatterepresentant i TV 2-styret, og syns det er positivt at det er Egmont - som har vært på eiersiden i TV 2 siden oppstarten - som nå får full kontroll over kanalen.

- De er seriøse, konstruktive, og tenker langsiktig. Jeg har alltid hatt en kjærlighet for det danske. Jeg liker deres væremåte og jeg har dansk kjæreste. Men det er mulig jeg er litt naiv, vedgår Wathne.

POSITIV: Nils Gunnar Lie har jobbet i TV 2 siden starten, og er ikke redd for den danske eieren. Her fra desken i Nyhetskanalen i går ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POSITIV: Nils Gunnar Lie har jobbet i TV 2 siden starten, og er ikke redd for den danske eieren. Her fra desken i Nyhetskanalen i går ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han er nemlig ikke sikker på hva framtiden vil bringe.

- Kanskje ser vi på Egmont som snillere enn det de faktisk er. Det kan være en jernhånd inne i silkehansken, sier Wathne.

Mer muskler Den profilerte programlederen og nyhetsankeret Pål T. Jørgensen er i likhet med Wathne positiv til oppkjøpet, men også han innser at de går en usikker tid i møte.

- Jeg ser ingen negative konsekvenser på salget i dag. Men det kan være begynnelsen på en lengre prosess som ender med andre ting, spekulerer Jørgensen, uten å ville si noe mer om det.

SPENT PÅ FRAMTIDA Pål T.Jørgensen er usikker på hva som vil skje med TV 2 i framtida. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet
SPENT PÅ FRAMTIDA Pål T.Jørgensen er usikker på hva som vil skje med TV 2 i framtida. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet Vis mer

Både Jørgensen og Wathne trekker fram økonomiske muskler som en positiv side ved salget, og håper TV 2 i samarbeid med andre nordiske kommersielle kanaler vil kunne stille sterkere i kampen om blant annet sportsrettigheter.

Jørgensen tror heller ikke oppkjøpet vil gå på bekostning av TV 2s satsing på nyheter.

- Den kommer til å bli minst like sterk. Egmont vet hva de eier, og de vet at TV 2 er en allmennkringkaster som står for både nyheter, sport og underholdning.

Vil samarbeide Nils Gunnar Lie har lang fartstid i TV 2 som både nyhetsanker og programleder på «God morgen Norge». Også han er spent på hva framtida vil bringe.

- Mange har spekulert i at Egmont vil selge TV 2 videre. Det er ikke utenkelig, selv om det ikke er noe som tyder på det nå.

- MER NYHETER: Fredrik Græsvik håper på mer nyheter etter at Egmont har kjøpt opp hele TV 2. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
- MER NYHETER: Fredrik Græsvik håper på mer nyheter etter at Egmont har kjøpt opp hele TV 2. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Han sikter blant annet til at svenske Bonnier, som eier TV 4, har vært interessert i TV 2.

- Det er tvilsomt at Egmont vil selge unna en majoritet av aksjene, men det kan være strategisk klokt å samarbeide med svenskene.

Oddvar Stenstrøm var med i oppstarten av TV 2, og kjenner de danske eierne godt. Han beskriver dem som «utrolig profesjonelle».

BETRYGGET: Mah-Rukh Ali likte signalene som Egmont sendte ut i går angående den videre kursen til kanalen. Foto: Adrian Øhrn Johansen
BETRYGGET: Mah-Rukh Ali likte signalene som Egmont sendte ut i går angående den videre kursen til kanalen. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

- Et viktig poeng er at det er det er stiftelsen Egmont som blir stående som eier. I løpet av de siste 100 årene har de gitt en kvart milliard euro til veldedige formål. Det betyr at hvis de tar ut overskudd så går det til veldedig virksomhet, sier Stenstrøm.

Stenstrøm er ikke med på at TV 2 kan ende opp som en «norsk lokalkanal», som eksperter tidligere har antydet overfor Dagbladet.

- Det er mange som maler spøkelser på veggen, konstaterer Stenstrøm.

- Ingen angst Nyhetsanker Mah-Rukh Ali har blitt betrygget av signalene Egmont har gitt i dag.

- SPØKELSER PÅ VEGGEN: Oddvar Stenstrøm stiller seg positiv til oppkjøpet og vil ikke være med på å male spøkelser på veggen. 
Foto: Nina Hansen/Dagbladet
- SPØKELSER PÅ VEGGEN: Oddvar Stenstrøm stiller seg positiv til oppkjøpet og vil ikke være med på å male spøkelser på veggen. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

- TV 2 går inn i en ny og spennende situasjon, og det er betryggende å høre at Egmont vil videreføre TV 2s norske profil og vår satsing på nyheter.

- Ser du noen utfordringer med oppkjøpet?

- Det er vanskelig å spekulere i dag, men Egmont er en langsiktig eier som vi kjenner godt, sier Ali.

Utenriksreporter Fredrik Græsvik forteller at det for ham er viktig at eierspørsmålet nå er avklart en gang for alle.

- Jeg kjenner ingen stor angst for dette. Egmont er en seriøs eier som vil fortsette å satse på nyheter, dokumentar og seriøs tv.

Hans ønske til de danske eierne er en enda større satsing på nyheter.

- Det hadde vært fint, sier han.