- Jeg har alltid hatt sans for det lille formatet

«Pondus»-skaper Frode Øverli er i rute med nytt blad.

BLAD NUMMER TO: Frode Øverli har i flere år tegnet Rutetid ved siden av Pondus. Nå får ruteserien eget blad. Foto: Henning Lillegård
BLAD NUMMER TO: Frode Øverli har i flere år tegnet Rutetid ved siden av Pondus. Nå får ruteserien eget blad. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Rutetid har fulgt meg en stund, mest som en liten avkobling fra Pondus. Når fire ruter blir for mye, går jeg over til én, forteller serieskaper Frode Øverli, som nå er klar med sitt blad nummer to.

Det nye Rutetid-bladet vil seks ganger i året by på enrutere fra Øverli og andre etablerte norske serieskapere, men også åpne dører for nye talenter.

- Jeg har alltid hatt sans for det lille formatet. Jeg er ikke en som har 250 siders episke verk i meg. Jeg liker å begynne på noe og avslutte det samme dag, sier Øverli.

Han lager Pondus og Rutetid om hverandre, og innrømmer gjerne at noe som gjerne begynner som en Pondus-stripe i stedet kan ende opp i Rutetid.

- Det skjer titt og ofte. En idé kan av og til bli for sterk eller spesiell for Pondus, men i Rutetid kan ingen komme og si at noe ikke passer. Jeg står helt fritt, og det er veldig deilig, sier Øverli.

Nye talenter I tillegg til Rutetid, vil det nye bladet romme morsomheter fra etablerte serier som Zofies Verden, Kampen Park, Lunsj, og innslag fra veteranene Fredrik Skavlan, Knut Nærum, Tor Ærlig, Tom Ostad, Tore Strand Olsen og Lars Lauvik. Vi får også hilse på de nye seriene Canoot, Hurtigmat, Spesielt, Firekanta, Sidespor og Sketsjy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer