- Jeg har alltid hatt trua på ham, selv om han mer mest kjent for å gjøgle og dra ned buksa

Selv er Morten Ramm veldig fornøyd med å ha spilt sin første filmrolle.

NY FILM: Jon Øigarden, Morten Ramm, Edward Schultheiss og Veslemøy Mørkrid spiller i «Jakten på Berlusconi». Atle Antonsen og Henriette Steenstrup har andre sentrale roller. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NY FILM: Jon Øigarden, Morten Ramm, Edward Schultheiss og Veslemøy Mørkrid spiller i «Jakten på Berlusconi». Atle Antonsen og Henriette Steenstrup har andre sentrale roller. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hans gamle makkere fra «Torsdag kveld fra Nydalen», som Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen, har forlengst gjort seg bemerket på filmlerretet.

Hardkokt komedie Men når «Jakten på Berlusconi» har kinopremiere i helga er det første gang folk får se Morten Ramm i en filmrolle.

- Jeg har ikke hatt innpass i den gjengen der lenger, og jeg hadde ikke turt å møte opp på fest uten denne rollen.

- Den redder meg på alle mulige måter, både profesjonelt og sosialt, fleiper komikeren, som spiller politietterforsker i den hardkokte komedien fra travsportmiljøet.

Blir sentral i neste film Samtidig er det en langt mer «nedpå» rolle enn det man er vant med fra Ramm. Det var helt bevisst fra regissør Ole Endresen («Kong Curling»), som var så fornøyd med Ramms innsats at han castet ham til en større rolle som samme etterforskerfigur i sin neste film, «Wendyeffekten».

- Jeg har alltid hatt trua på Morten, selv om han er mest kjent for å gjøgle og dra ned buksa så har han noe mer der - et fintuna instrument, sier Endresen.

- I «Jakten på Berlusconi» spiller han en ganske statisk karakter og er ganske lik i alle scenene. Men etter å ha lært ham å kjenne som skuespiller følte jeg vi hadde noe ugjort. I den neste filmen er han nesten hovedpersonen, og får en lang reise. Han blir satt på prøve og må forsvare det han står for, sier Endresen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer