GLEDER SEG TIL JULERO: Herborg Kråkevik har fullt opp med jobb før jul. Den litteraturglade artisten gleder seg til juleroen senker seg og hun igjen har tid til å lese bøker. Foto: Thomas Rasmus Skaug
GLEDER SEG TIL JULERO: Herborg Kråkevik har fullt opp med jobb før jul. Den litteraturglade artisten gleder seg til juleroen senker seg og hun igjen har tid til å lese bøker. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

JULEHEFTET

- Jeg har alltid kjørt meg selv altfor hardt

Herborg Kråkevik følte det var rock n' roll-romantikk over å kjøre gjennom en forestilling når hun var så sliten at hun nesten ikke klarte å stavre seg inn på scenen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - Juleheftet har virkelig blitt hjertebarnet mitt. Men prosjektet har overtatt mye av tida mi, og livet mitt. Det er veldig givende for meg. Men det er nok ikke så greit for dem som forsøker å jobbe med meg på teateret, sier Herborg Kråkevik (43).

I den store skinnveska ved siden av henne ligger en rød- og sølvmønstret notatbok der hun skriver ned alle nye ideer, ved siden av den julefargede boka ligger en splitter ny utgave av «Juleroser».

Herborg Kråkevik Født 28. desember 1973.Norsk skuespiller og sanger, født og oppvokst i Jondal i Hardanger.Er særlig kjent for sine tolkninger av norske sanger og viser fra det klassiske norske sangbokrepertoaret, samt for sin innsats på scene, film og TV.Er gift og har to barn, bor i Danmark.Aktuell med juleheftet «Juleroser», samt juleforestillinger på Akershus festning 1.-3. desember.

Det litterære juleheftet ble en overraskende suksess da det ble relansert for tre år siden - mer enn 70 år etter at forrige hefte kom ut. Ideen om å gi nytt liv til magasinet som ble gitt ut mellom 1881 og 1944, var artistens egen. I hennes barndom var jula først ordentlig i gang da gamle årganger av «Juleroser» bla lagt på stuebordet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn