- Jeg har alltid ment det jeg har sagt

Marit Larsen slår tilbake mot forskeren som har forsket seg fram til at hun er uekte.

OPPTATT AV FORMIDLING: Marit Larsen svarer forskeren som har tatt for seg hennes imagebygging og fastslått at hun er uekte og uærlig. Her sminkes artisten før fotografering til et platecover. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
OPPTATT AV FORMIDLING: Marit Larsen svarer forskeren som har tatt for seg hennes imagebygging og fastslått at hun er uekte og uærlig. Her sminkes artisten før fotografering til et platecover. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har alltid ment det jeg har sagt i intervjuer når de har funnet sted, og de deler av meg som har blitt fremstilt i media er nettopp dét; deler av meg.

Det skriver Marit Larsen på sin facebookside etter at det i går vakte stor oppsikt at stipendiat Jon Mikkel Brock Ålvik ved Institutt for musikkvitenskap på Universitetet i Oslo akter å forsvare en doktorgradsavhandling der han har undersøkt hvordan Larsen og Marion Ravn bygger sine offentlige image.

Stereotypier Ålvik har sett musikkvideoer og lest intervjuer med de to artistene som slo gjennom som duoen M2M i 1996 og fikk en internasjonal popkarriere før de etablerte seg som soloartister.

Han fastslår ifølge nettavisa Framtida at Larsens image bygger på en rekke kvinnelige stereotypier - som lekent jentebarn og tradisjonell husmor - samtidig som hun ofte understreker at hun er ekte og naturlig.

Til motsetning jobber Marion Ravn med å framstå som konfronterende, overdrivende og ei som utfordrer janteloven - men det er Larsen som i størst grad lykkes med å få fram at hun bare er seg selv, ifølge forskningsarbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer