Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har altfor små pupper til å være bimbo

Vi er midtveis i samtalen. Vi har spist og drukket. Jeg har sagt at jeg ikke synes hun ligner på Monica Lewinsky. Jeg har lovet å ikke spørre mer om Bill Clinton. Intervjuet kan begynne: - Er du en bimbo?

Favoritter m.m...

Tre om Ingeborg:

Mørkt hår, store øyne, ja. Monica Lewinsky, nei.

Ingeborg Heldal holder fram hånden. Vi teller fire knekte negler, noen slitte neglebånd og konstaterer at neglelakken, ja, den er fra i går. Lewinsky-kopien som ikke ligner på originalen skylder på husvask på Sagene.

- Det er ikke til å komme utenom, Ingeborg, vi må prate om mannen med stålhåret.

- Jeg og Bill Clinton snakket kanskje et minutt sammen. Det var litt sånn «hvem er du», «så, du er læreren til disse barna», «hm, søte barn». Han var et sjarmtroll, liksom typen som kunne vært kameraten til pappa. Veldig sympatisk, sier Ingeborg.

HER ER HISTORIEN om Ingeborg Heldal: Uranienborg skole er plukket ut til å stå i Slottsparken når Bill Clinton kommer, klasseforstander Ingeborg Heldal er selvsagt med. Så kommer den amerikanske presidenten. Han stopper foran Ingeborg. Lenge. Det prates både løst og fast, og blitzen spruter fra pressekorpset. «Hmm, svart hår. Visst er hun lik», tenker journalistene. Og så blir Ingeborg Heldal Monica Lewinsky.

Intervjuer på tv og i samtlige aviser, inkludert en haug utenlanske, følger. 4As klasseforstander blir flydd til talkshow sammen med Tori Amos og Uri Geller i Nederland. Hun er hovedsak i Redaksjon 21 og jammen dukker hun ikke opp hos selveste Fredrik Skavlan i «Først og sist».

Der gjør hun det bra. «Vanvittig utstråling» og «skjermsjarm», tenker redaksjonssjef i NRK Troms, Inger Gunn Sande. Ingeborg blir tilbudt eget program. Ingeborg sier ja. Og sist onsdag debuterte hun som programleder med gode kritikker.

- SKAL VI SI OSS ferdig med Clinton, da?

- Ja, smiler Ingeborg.

- Er du en bimbo?

- Jeg har altfor små pupper til å være en bimbo. Men ærlig talt; jeg har aldri utgitt meg for å være journalist, og skal heller ikke levere noe journalistisk produkt. Tre års erfaring som lærer mener jeg er et godt fundament. «Ryk eller reis» er tross alt familieunderholdning. Jeg hadde ikke sagt ja til hva som helst. Jeg står inne for programmet, jeg har vært med å utvikle det selv og jeg har gjort mitt beste. Etter alt oppstyret er fallhøyden stor, men jeg håper i hvert fall noen blir positivt overrasket.

- Bjarne Brøndbo prøvde å sjekke deg opp?

- Det er lenge siden. Jeg var i Trondheim med noen venninner. Det satt noen skikkelige trøndere i baren. De sendte oss masse øl. Om vi drakk? Selvsagt, det var jo Corona. Dagen etter så vi dem i avisa, det var DDE. Men da jeg konfronterte Brøndbo med det på «Først og sist», husket han meg ikke.

- Flere fyllehistorier?

- Neei.

- Ah! Kom igjen.

Stille.

- Ah, kom igjen'a!

- Vi var på nattoget til Tyskland. Vi sang «I'm On A Night Train». Etter å ha festet hele natten hadde jeg nådd det punktet da jeg måtte sove. Men i sovekupeen lå det to svenske gutter. Jeg er vanligvis nokså behersket, men da hylte jeg: «Hva faen gjør dere her?».

De prøvde å forklare, men jeg hveste illsint hver gang de skulle til å åpne munnen. Jeg kastet klærne deres utover gangen. Hele gangen. I det jeg hadde lagt meg i senga kommer venninnen min. Jeg mumlet «drittsliten, må sove», men hun ga seg ikke. Hun lurte på hva jeg gjorde i denne kupeen, den var i hvert fall ikke vår! Det er det flaueste jeg har vært med på i hele mitt liv.

INGEBORG DRØMMER OM Å sitte på fanget til Michael Owen i VIP-loungen på Anfield Road og drikke champagne. Jenta er på Liverpool-kjøret, stakkar.

- Jeg snakker ikke med gutter som ikke er interessert i fotball. Tenk å måtte presse inn tid til tippekampen. Eller at fyren prøver seg med en romantisk middag under VM-kvaliken og sånt, jeg orker det bare ikke.

- Så fotballfans med ølmage...

- Ja takk! fullfører Heldal. Og spør om jeg ikke har lagt merke til hvor mange kvinner som har rare menn, det er visst litt i tiden. Utseendet er nesten uviktig for kvinner av i dag, er hennes tese.

Programlederen har selv prøvd seg som fotballspiller. Uten antydning til ballfølelse. Nå holder hun seg langt unna alt som heter trening.

- Jeg har faktisk et traumatisk medlemsskap i SATS bak meg. Jeg hadde en introduksjonstime med en sånn treningsfyr som viste meg apparatene. Da jeg kom tilbake senere, alene, fikk jeg ingenting til å fungere. Og ingen ville hjelpe jenta i joggebukse fra dressmann og t-skjorte fra 80-tallet. Hva hadde jeg og stille opp med mot de raffe damene i g-streng? Til slutt fikk jeg start på tredemøllen, men det gikk jo dritfort! Jeg ble så sliten, og fant aldri noen stopp-knapp. Til slutt måtte jeg slippe meg av og landet som en sekk på gulvet. Au.

- Så skulle jeg prøve vektene, men greide å velte stativet med alle vektene over høyrearmen. Jeg holdt masken bort til garderoben, hvor jeg ble stående å grine. Da kom han treningsfyren og ga meg en gul t-skjorte som det sto «Dagens kylling» på. Alt var fullkomment.

INGEBORG HELDAL VOKSTE OPP på Brøttum, en mil fra Lillehammer. Der stelte hun hester og var flink på skolen. Hun var sånn middels populær blant gutta, fikk sitte bak på mopeden under tvil liksom. Det er 12 år siden, eller er det bare fire?

- Jeg later som om jeg er 19 år. Det var annerledes før. Da søsteren min Anne-Dorte var 14 år, ga jeg henne en tur til Tyrkia. Alle mennene var så ivrige etter henne, og jeg hveste «fuck off» i hytt og pine. Etter noen dager hadde de lært: «There is that beautiful Norwegian girl. And her bitchy sister», sa de når vi gikk forbi.

- Nå er rollene byttet, jeg vil på nachspiel og min 19 år gamle søster sier «nå skal vi hjem».

Ingeborg har forlenget permisjonen fra Uranienborg skole, og i august reiser hun nok en gang til NRK i Tromsø. Fram til jul skal hun jobbe som researcher for et familieprogram. Etter jul står nye, hemmelige, programlederplaner for tur.

- Men det vel akkurat nå jeg er interessant for pressen, plukket opp fra gata og det der. Etter at programmet har kommet på lufta er jeg vel ikke interessant lenger...

- I så fall må jeg enten ha sex med en kjendis eller få bra seertall.

VI ER SNART FERDIGE. Rekene på smørbrødet har gått fra utenomskjærs til innabords. Sola er bak en sky og solbrillene i håret.

Jeg vil ha mer bimboprat, helt skyldfri er hun vel ikke?

- Jeg er faktisk opptatt av dyr. Et overkjørt dyr i veikanten kan ødelegge flere dager for meg, sier Ingeborg Heldal. Og legger til:

- Og jeg skal på Britney Spears-konserten.

INGEN BIMBO: Ingeborg Heldal mener hun har for små pupper til å være det.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media