HÅRFIN «HOMO»: Lars Vaular er mandag klar med sin nye plate. I mellomtiden har han blitt homoparodiert av rapperne Bøbben og Yogi på nett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HÅRFIN «HOMO»: Lars Vaular er mandag klar med sin nye plate. I mellomtiden har han blitt homoparodiert av rapperne Bøbben og Yogi på nett. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Jeg har bedre klesstil enn mange andre rappere - så om det er «homo», er det helt greit for meg

Rapperen Lars Vaular (27) blir homoparodiert på nett.

(Dagbladet): Den siste tiden har det sirkulert en musikkvideo på nettet, laget av nordlandsrapperne Bøbben & Yogi, som parodierer norske artister. Både Joddski, John Olav Nilsen og Lars Vaular får gjennomgå.

Sistnevnte, som privat er i ferd med å flytte sammen med kjæresten Malin Kulseth (23), blir portrettert som en lettere feminin, homofil fyr.

«Seriøst Girson, du begynnar å bli pulbar», sier han blant annet til rapkompisen Girson Dias i den omtalte videoen.

Bedre klesstil Vaular synes parodien er «fet nok».

- Jeg synes at de tok John Olav ganske bra, og at det var noen morsomme strekk, men jeg er litt misfornøyd med min egen parodi. De tok ikke dialekten min helt.

- Enn at de fremstiller deg som homofil?

- Det er som om jeg skulle blitt parodiert som hva som helst annet. Det går helt greit. Jeg har bedre klesstil enn mange andre rappere - så om det er «homo», er det helt greit for meg, sier Vaular,

Mørkere Når han gir ut sitt fjerde album «Du betyr meg» på mandag, er det uten umiddelbare hitlåter som «Rett opp og ned» og «Solbriller på». Vaulars siste verk er med nedpå, mer ettertenksomt og er omkranset av et tjukt lag av mørke og paranoia som ikke har vært like lett å legge merke til tidligere.

- Jeg har aldri rosemalt virkeligheten i tekstene mine tidligere heller, men denne ganger er det kanskje et mer konsekvent darkness. For det større publikummet vil det nye albumet oppfattes som veldig mye mørkere enn det jeg har gjort før. Tekstene er skrevet i små og klaustrofobiske rom. Det er kanskje derfor de er mer angstfylte og full av paranoia denne gangen, forteller 27-åringen.

Mens andre rappere liker å omfavne hiphopklisjéer som selvskryt og bling, er bergenseren lite opptatt av den slags.

- Det er befriende å kunne bevege seg i et tekstlandskap uten denne selvskryten. Det er jo dessuten ikke som mye å skryte av her, så det hadde nok blitt litt kjedelig. Hva skulle det i så fall ha blitt i mitt tilfelle? At jeg kan leve av å lage musikk?

- Det er nok kun Yosef og Tshawe i Madcon som kunne drevet med slikt og kunnet unna med det her i Norge.

Liker ikke oppmerksomhet Etter høye singelsalgstall og Spellemann-priser, har Vaular blitt en yndling hos både 7-åringer og 70-åringer. Men Vaular er ikke særlig interessert oppmerksomheten som følger med berømmelsen.

PARODIEN: Henta fra Bøbben og Yogis musikkvideo. Skjermdump: YouTube
PARODIEN: Henta fra Bøbben og Yogis musikkvideo. Skjermdump: YouTube Vis mer

- Det er prisen å betale, men det er litt stress. Jeg er ikke typen som omfavner kjendisstatusen og vil skille meg ut, og jeg liker egentlig ikke typene som gjør det heller, sier Vaular.

- Jeg har konsekvent ikke skrevet låter om min egen berømmelse. Det blir litt for uinteressant å rappe om at man er på vei oppover i bransjen. Det er jo egentlig ikke så vanskelig.

ALBUMKLAR:  Lars Vaular.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ALBUMKLAR: Lars Vaular. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer