- Jeg har betalt en høy pris

Elena Rivas-Fuentes, kjent fra drittsekk-showet «Baren» på TV3, advarer nå mot å delta i reality-TV. - Folk aner ikke hva de går til, sier hun til Dagbladet.no.

Firebarnsmoren Elena deltok i den første runden av «Baren». Nå skammer hun seg over hvordan programmet har utviklet seg, og advarer folk mot å søke seg til kikkersåper.

- Jeg fraråder folk som er i et stabilt forhold eller har barn på det sterkeste mot å delta i slike show. Selv har jeg voksne barn, så det gikk bra, men flere andre har fått problemer, advarer reality-stjernen. Og legger til:

- Du vet absolutt ingenting om hva du går til.

Hun fnyser av tv-selskapets løfter om oppfølging i etterkant.

- Det hjelper ikke å snakke med en psykolog som ikke har vært der. Og det eneste jeg fikk var en telefon etter programmet. Kaller de det oppfølging?

Forfulgt og trakassert

Etter at hun røk ut av Baren i fjor høst har hun opplevd å miste sin partner gjennom 12 år, blitt forfulgt, fått drapstrusler, og blir trakassert på gata. For kort tid siden ble hun forsøkt påkjørt.

- Han ga gass da han så meg. Jeg måtte løpe unna. Han viste fingeren til meg når han kjørte vekk.

Hun vil ikke gi Baren skylda for at et forhold som hadde vart i 12 år sprakk like etter at hun kom ut, «men det hjalp ganske mye» som hun sier.

Drapstruslene kom via deltagernes epost-system mens hun var inne i Baren. Det ble så ille at hun vurderte å forlate programmet.

- Det er det verste jeg har opplevd. De sa de ventet utenfor, og at de skulle drepe meg og barna mine. Jeg ble redd for å gå fra Baren til leiligheten. Jeg sa ifra til TV3, med de sa at det var bare noe folk skrev, at de ikke ville gjøre det.

- Virkeligheten er der ute

Elena har vært i kontakt med andre kvinnelige deltagere fra Baren som har fått problemer og blitt truet med vold på gata. Hun mener det er vanskelig å skjønne på forhånd hvor sterkt fokus en egentlig kan komme i, og at det er skremmende å se hvor sterkt enkelte seere engasjerer seg i livet til deltagerne.

- Det er ikke virkeligheten du er i når du er i et reality-show. Virkeligheten er når du kommer ut. Jeg skjønte ikke før jeg kom ut hvor overeksponert jeg hadde vært.

Hun er og meget skeptisk til utviklingen i programmet. Hun angrer ikke direkte på at hun deltok, men mener Baren har endret seg etter at Big Brother begynte å spise stort av seerkaka.

- Jeg er flau over å bli forbundet med Baren. Det er provoserende når de inviterer inn pornostjerner og lar små jenter få autografen, og de fokuserer på vulgære sexscener.

- De sier i reklamen at «Baren er den hardeste virkeligheten». Det er feil - det er den mest berusede virkeligheten. Men programmet ville sikkert blitt altfor kjedelig uten alkohol.