Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Jeg har betalt min bot med vrede

Palmesøndag hadde man blitt ønsket god påske med en lang påskegul parkeringsbot på frontruten.

IKKE BEDRING: - Selv om man har klart hode (fortsatt) og er trenet i å lese innad fra Vesener gjennom et langt liv, var det helt umulig å begripe hvorfor mitt parkeringsgebyr IKKE kunne oppheves, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE BEDRING: - Selv om man har klart hode (fortsatt) og er trenet i å lese innad fra Vesener gjennom et langt liv, var det helt umulig å begripe hvorfor mitt parkeringsgebyr IKKE kunne oppheves, skriver artikkelforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I all hemmelighet ble det satt opp et forbuds-skilt i gaten der jeg bor. Siden det var feriehelg og god plass, hadde jeg satt bilen fra meg på gaten lørdag ettermiddag. Plutselig hadde 4 parkeringsplasser blitt borte, blitt forbudt! Helt uten forklaring, informasjon og varsel. Vi beboere , som betaler kr.3000,- for beboerparkeringsløyve ante ingen ting.

Spaltist

Ingeborg Moræus Hanssen

er forfatter og tidligere kinosjef i Oslo. Hun er styreleder i Seniornett Norge.

Siste publiserte innlegg

Palmesøndag skulle man avsted, gikk mot bilen ,og der hadde man blitt ønsket god påske med en lang påskegul parkeringsbot på frontruten på privatbilen. Kr.900,- Naboer som passerte forbi, deltok i besvergelsene. De hadde også blitt overrasket. Ingen av oss forstod begrunnelsen siden de fire plassene stod i en slags skjermet sving for all trafikk. De oppfordret meg til å skrive til BYMILJØETATEN.

Jeg tok oppfordringen. Jeg var sint – kr.900,- er for Enkefruen mange og sure penger. Her skulle man klage! Jeg tok bilde av parkeringplassene, la ved den gule påskeboten og skrev et brev hvor jeg ba om en kvalifisert forklaring på hvorfor og hvordan og når! Dessuten påpekte jeg hvorfor man ikke hadde gitt et varsel, en hilsen på inngangsdørene til de 2 boligene som var spesielt berørt.

Det er på sin plass å nevne at de ivrige tjenestefolk som ilegger oss parkeringsbøter ALDRI er utadvendte og vennlige informanter. Ikke rart at de ønsker å jobbe etter mørkets frembrudd. (min bot ble registrert kl. 22.45 på lørdagskvelden) Og det nye skiltet hadde en mann som luftet sin hund, sett komme på plass ved 5-tiden en morgen!

Nå har det gått sine 4 uker. Da kom det i min postkasse et tykt brev fra BYMILJØETATEN. En lang utredning på 4 sider med gjennomført byråkratisk argumentasjon, med uforståelige paragrafer, med et nattfoto av min privatbil, et kart over gateparkeringsplasser og endelig en ekstra bot på kr. 450,-

Selv om man har klart hode (fortsatt) og er trenet i å lese innad fra Vesener gjennom et langt liv, var det helt umulig å begripe hvorfor min parkeringsgebyr IKKE kunne oppheves. Men verre var : hvorfor i all verden skulle jeg straffes med kr. 450,- fordi jeg hadde klaget?

Jo. Fordi det stod med liten skrift på parkeringsboten at hvis man ønsket å klage så måtte man FØRST betale boten, så eventuelt få penger tilbake hvis klagen ble akseptert.

Jeg hadde overskredet fristen. Min feil-parkering som start på Palmesøndagen kom altså på sure kr. 1350,-

Jeg overveiet å la min favoritt-advokat Ellen ta saken til retten.

Men jeg har gitt opp. Jeg har betalt min bot med vrede.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!