NYTT PROGRAM:  Line Jansrud er klar med programmet «Kroppen din». Foto: TV 2
NYTT PROGRAM: Line Jansrud er klar med programmet «Kroppen din». Foto: TV 2Vis mer

- Jeg har blant annet ligget på bunnen av et akvarium sammen med både hummer og breiflabb

Line Jansrud er klar med nytt program for TV 2.

(Dagbladet): I TV 2s nye programserie «Kroppen din», skal Line Jansrud, tidligere programleder for Newton, vise hvordan kroppen faktisk fungerer.

- Jeg føler meg vanvittig heldig som har fått lov til å lage et helt eget program om kroppen! Alle mennesker har en kropp. Det er det næreste vi har, og noe vi har med oss hele livet. Likevel er det utrolig mye vi ikke vet om kroppene våre, sier Jansrud i en pressemelding.

I programmet skal seerne blant annet få svar på hvorfor man får gåsehud, hvor stor sannsynligheten er for å bli gravid av å hoppe av i svingen, om det faktisk stemmer at man kan bli forkjølet av å fryse, om barn blir hypre av sukker og hvor fettet blir av når man går ned i vekt.

Bader med hummer og breiflabb - Jeg har blant annet ligget på bunnen av et akvarium sammen med både hummer og breiflabb for å teste hvor lenge jeg klart å holde pusten under vann, sier Jansrud.

Hun legger til:

- Jeg lå der i et par timer og hutra og frøs, men selv med våtdrakt blir det rimelig kaldt. Jeg holdt nok ikke pusten like lenge, men det tar tid å lage TV.

Jansrud, som er utdanna lege, har fått tilnavnet «den nye Trond-Viggo Torgersen», gjennom sin toårige innsats som programleder i det populærvitenskapelige NRK-programmet «Newton».

Hun har blant annet vist sin egen fødsel på TV.

LES OGSÅ: Lærer tv-seerne om guttetiss og jentetiss: Viser egen fødsel på tv.

I fjor vår hadde Newton en serie om puberteten, som høstet kraftig kritikk. Flere krevde å få serien stanset.

Vil vise kroppen - Det er mye snakk om kropp i mediene, som har fokus på utseendet eller sykdom. Vi skal derimot først og fremst ta for oss hvor fantastisk den vanlige kroppen er og alt den er i stand til å gjøre for oss, sier Jansrud.

Faktaserien «Kroppen din» er totalt på åtte episoder og har premiere på TV 2 torsdag 31. mars klokka 20.00.