- Jeg har blitt lat og uengasjert

Dagbladet møtte Sir Anthony Hopkins.

• Les anmeldelsen av Hopkins\' nye film «Fracture».

LOS ANGELES (Dagbladet): – Kaker. Alt det som er usunt. Det er svakheten min. Kona mi elsker meg likevel, selv om jeg er som kakemisbruker å regne.

Sir Anthony Hopkins ruller med øynene inne på Four Seasons Hotel. I sitt 69. år er han egentlig mer sugen på å dirigere orkestre, male landskapsbilder og spille piano enn å være skuespiller. Men som han har uttalte tidligere, så stiller han jo opp hvis pengene er ok, manuset er ok og regissøren er ok.

– Jeg har blitt lat. Jeg orker ikke å engasjere meg lenger.

– Elsker LA

Eks-alkoholikeren som ifølge seg selv ble skuespiller fordi han var så ræva på skolen at han ikke dugde til noe annet er iført en beige lindress og oppfører seg egentlig slik som han gjør i de fleste av sine filmer – som en distingvert, eldre, engelsk herremann. Nå ble waliseren riktignok amerikaner i 2000 fordi han mente det var på tide å gi noe tilbake til landet som hadde gitt han så mye.

– Du veit, jeg elsker Los Angeles for alle de grunnene som folk hater denne byen for. Det er gærent her og det liker jeg.

I sin nye film tar igjen fram den iskalde drapsmannen fra skuespillerskuffen.

– Jeg likte manuset, det var egentlig ikke noe mer.

Dreper kona

I «Fracture» spiller han en ektemann som dreper kona, nekter for å ha begått drapet og satser på å bli frikjent. Det er nemlig tilnærmet umulig å bevise at det er han som er morderen. Rollefiguren, en usedvanlig smart ingeniør, representerer seg selv i rettssaken hvor han møter motstand fra en ung kjekkasadvokat spilt av fremadstormende Ryan Gosling.

– Ryan kjempet som bare det for å få gjort om slutten på filmen. Han vant, og det er jeg takknemlig for. Jeg var nemlig enig, men for lat til å bry meg, forteller Hopkins til Dagbladet.

Så forferdelig lat er han imidlertid ikke. Den aldrende filmstjernen er kjent for, på tross av dysleksi, å lese et manus opptil 250 ganger for å kunne det helt utenat.

– Det gjør meg mye friere i rolletolkningen.

Men nå har Sir Anthony Hopkins fått nok spørsmål for en kveld. Han smiler og gir oss et trøtt blikk.

– Jeg vil jo helst ikke snakke så mye.

LAT? Anthony Hopkins har blitt litt for glad i kaker, ifølge ham selv