GÅTT TIL KAMP: Landbruker Magne Larsen (73) fra Hareid i Møre og Romsdal forteller Dagbladet at han har mistet gleden ved å feire 17. mai. Siden midten av 70-tallet er han hengt ut i en lokal satireavis, kalt «Fotbladet», sier han. Utgivelsen kommer ut i regi av Hareid idrettslag. Foto: Jørn H. Moen
GÅTT TIL KAMP: Landbruker Magne Larsen (73) fra Hareid i Møre og Romsdal forteller Dagbladet at han har mistet gleden ved å feire 17. mai. Siden midten av 70-tallet er han hengt ut i en lokal satireavis, kalt «Fotbladet», sier han. Utgivelsen kommer ut i regi av Hareid idrettslag. Foto: Jørn H. MoenVis mer

- Jeg har blitt mobbet på 17. mai i over 40 år

Den fryktede satireavisa «Fotbladet» har glefset etter innbyggerne i Hareid hver 17. mai siden 1970. Gårdbruker Magne Larsen har fått nasjonaldagen ødelagt på grunn av det han kaller mobbing. Men denne måneden endret alt seg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

HAREID, MØRE OG ROMSDAL (Dagbladet): - De siste ti åra har jeg ikke orket å feire 17. mai. Jeg har vært skrevet om nesten hvert år siden 1974 og følt meg uthengt. Jeg har levd med dette så lenge at jeg har mistet evnen til å være glad i 17. mai. Det kjennes urettferdig og leit, sier gårdbruker Magne Larsen (74).

Litt over ett år er gått siden Dagbladet sist tok ferja over den vakre Sulafjorden, til øykommunen Hareid på Sunnmøre, for å skrive om den lokalt utskjelte satireavisa «Fotbladet».

Hver 17. mai siden 1970 har bygdas hjørnestein, Hareid Idrettslag, skaffet seg klingende mynt i klubbkassa ved å selge blekkeutgivelsen «Fotbladet». Den når ut til kommunens 5000 innbyggere på nasjonaldagen ved dør til dør-salg. I «Fotbladet» får anonyme skribenter skrive om Hareid og innbyggerne som de vil.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn