- IKKE ET OFFER: Lisen Andréasson Florman anklager Daily Mail for å ha løyet og forvrengt sitatene hennes, og stjålet bilder fra hennes private Facebook-konto. Foto: Nattskiftet
- IKKE ET OFFER: Lisen Andréasson Florman anklager Daily Mail for å ha løyet og forvrengt sitatene hennes, og stjålet bilder fra hennes private Facebook-konto. Foto: NattskiftetVis mer

- Jeg har blitt utsatt for et overgrep av en av Europas største aviser

Svenske Lisen Andréasson Florman (29) hevder Daily Mail feilaktig har framstilt henne som et overgrepsoffer. 

Svenske Lisen Andréasson Florman ble intervjuet av den britiske tabloidavisa Daily Mail i forbindelse med overgrepene på festivalene i Sverige denne sommeren.

Intervjuet som ble publisert har imidlertid ingen rot i virkeligheten, ifølge Florman.

- Vi kan konstatere at Daily Mails løgner spres som fakta over hele verden. Dette viser hvordan useriøs håndtering av viktige spørsmål bidrar til å øke utryggheten for alle, skriver Andréasson i en sms til Dagbladet.

Hun skrev i forrige uke et innlegg på sin egen Facebook-side, som Dagbladet har fått tillatelse til å gjengi.

- Hva dere enn har lest, så er jeg ikke et offer for seksuell vold denne festivalsommeren. Men jeg har blitt utsatt for et overgrep av en av Europas største aviser, skriver Lisen Andréasson Florman i et åpent brev på Facebook.

- Ingen tok på brystene

Florman er grunnlegger av Nattskiftet, en veldedig organsisasjon som jobber for retten til å være trygg om natta, blant annet med tilstedeværelse på festivaler, ifølge organisasjonens egen nettside.

- I artikkelen omtales jeg som et offer for seksuelle overgrep på Bråvalla-festivalen. Det er ikke sant. Jeg har ikke blitt utsatt for noe slikt, skriver hun videre.

Den opprinnelige artikkelen later til å ha blitt endret i etterkant, men saken ble gjengitt i The Sun og Daily Star. Her har de sitert Daily Mail på at hun skal ha blitt angrepet av tre menn, og at begynte å klemme henne mot hennes vilje, og deretter tok på brystene hennes.

Florman sier hun riktignok ble konfrontert av en gjeng med unge menn som oppførte seg truende, fordi de visste hvem hun var. Men hun ble ikke utsatt for et seksuelt overgrep.

- Ingen tok meg på brystene. Som Daily Mail påstår i sin artikkel, sier hun.

- Svært ubehagelig

Hun sier også at avisa uten tillatelse brukte bilder fra hennes private Facebook-konto.

- Når man gjør det på denne måten er man ikke det minste interessert i kvinners trygghet. Tvert imot bidrar man til utrygghet. Det her er ikke bare useriøst, det er også svært ubehagelig, skriver Andréasson.

Dagbladet har etter gjentatte forsøk ikke lykkes med å få en kommentar fra Daily Mail, og har heller ikke lykkes med å komme i kontakt med journalisten som skrev saken for Daily Mail.

Flere medier, blant dem svenske Aftonbladet og britiske The Guardian, har omtalt saken. Ingen av disse har heller lykkes med å få en kommentar fra den britiske avisa.

Dagens Nyheter skriver at de har vært i kontakt med journalisten, Ulf Andersson, som har skrevet saken Florman viser til. Han opplyser til avisa at han ikke kan kommentere saken «på grunn av selskapets policy»