DEBATT

Jeg har den ungen bare en mor kan elske

Vit at den tiden barnet mitt er i barnehagen er det viktigste avlastende tiltaket i livet vårt akkurat nå. Vit at betydningen av den jobben dere gjør er livreddende for oss. Så jeg ber deg, kjære pedagog og barnehageansatt: Hold ut!

SPESIELLE BEHOV: - Selv om ungen min har en diagnose, er han ikke diagnosen sin, skriver mor til et barn med spesielle behov. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
SPESIELLE BEHOV: - Selv om ungen min har en diagnose, er han ikke diagnosen sin, skriver mor til et barn med spesielle behov. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg har den ungen.

Jeg har den ungen som bare en mor kan elske.

Jeg har den ungen som jeg kan forstå at de ansatte gleder seg til at skal slutte i barnehagen. Når mitt barn er sykt kan de ansatte puste lettet ut, og si at selv om det er sykdom på huset, er i hvert fall han hjemme så da skal alt gå bra. Når sommerferier skal planlegges oppfordres vi på det sterkeste til å samkjøre vår ferie med støttepedagogens ferie.

Vår unge er så krevende at vi ikke kan velge ferie selv uten å få dårlig samvittighet, dersom vi ikke tar hensyn. Når vi henter barnet vårt sent, til tross for kø og lang reisevei, blir dette bemerket. Det slipper foreldre til nevrotypiske barn å høre, der de kommer luntende inn ti på fem, svette etter en treningsøkt på Sats.

Det er helt andre regler som gjelder for oss. For vi er spesielle.

Barnet vårt har en gjennomgripende utviklingsforstyrrelse. Det er akkurat det det er: Det griper gjennom alt. Spesielt på foreldrekaffe og arrangementer hvor personalet med letthet kan slå seg ned med de andre foreldrene som skotter bort på sine barn som fyker rundt mellom bordene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer