- Jeg har drukket veldig mye

KLM-komiker Lars Mjøen var verdensmester på byen. Men på scenen var han aldri komfortabel.

KUNSTNERISK FAMILIE: Mjøens foreldre, Else Heiberg og Jon Lennart Mjøen, var begge skuespillere. Tanta Kirsten Heiberg var stjerne i Berlin under krigen, og var gift med filmmusikk-komponisten Franz Grothe, som Mjøen kaller «Tysklands Egil Monn-Iversen». Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
KUNSTNERISK FAMILIE: Mjøens foreldre, Else Heiberg og Jon Lennart Mjøen, var begge skuespillere. Tanta Kirsten Heiberg var stjerne i Berlin under krigen, og var gift med filmmusikk-komponisten Franz Grothe, som Mjøen kaller «Tysklands Egil Monn-Iversen». Foto: Kristin Svorte / DagbladetVis mer

Lars Mjøen (73) bestiller tre retters lunch og en pils på Brasserie France.

- Klok av skade etter mange intervjuer, skal jeg ikke ha så mye alkohol, sier den pensjonerte komikeren til Dagbladet.

Mjøen har vært på flere fuktige ekspedisjoner. Han mimrer tilbake til 1985, da serien «Diplomatix» representerte Norge på underholdningsfestivalen i Montreux. Norsk presse inviterte til fest oppe i de franske fjellene.

- På en restaurant så jeg ei flaske Chateau Cheval Blanc. Den kostet 5000 kroner. Det er en fin vin, sa jeg. Vi var stjerner, så pressen spanderte.

Inn kom flaska. Halvveis gjennom innså Mjøen at årgangen på etiketten var en annen enn den som sto på menyen.

- Da sa jeg selvfølgelig fra til kelneren. Han svettet, før han kom med riktig årgang, og vi drakk den. Til slutt ba han oss pent om vi ikke vær så snill kunne drikke den andre også, så skulle vi få den til halv pris. Det gjorde vi.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.