«Jeg har en mørkerød rynkete pikk i trynet...»

Tysk psycho fra syttenåring debutant.

SKANDALEFORFATTER: Helene Hegemann er bare 17 år, men har allerede rukket å skape skandale i hjemlandet Tyskland etter utgivelsen av debutboka «Axolotl Roadkill». Foto: Scanpix
SKANDALEFORFATTER: Helene Hegemann er bare 17 år, men har allerede rukket å skape skandale i hjemlandet Tyskland etter utgivelsen av debutboka «Axolotl Roadkill». Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: «Jeg har ingen problemer med å se på at en seksåring ved full bevissthet får etset bort netthinnen med kokende svovel samtidig som hun får kjørt en pikk opp i ræva på seg og deretter blør i hjel på en parkeringsplass med vidåpne øyne.»

Sier Mifti. Hun er seksten år, har droppet ut av skolen og bor med sine to halvsøsken i en lurvete leilighet i Berlin.

Moren var «schizofren, tvangsnevrotisk, sadistisk, svært klok og ufør på grunn av dop.» Hun drakk seg i hjel da Mifti var tolv år. Faren er en fetert selvopptatt dramatiker med et utall elskerinner. Han enser ikke sine forsømte barn. 

Sammen med venninnen Ophelia, sniffer Mifti heroin, deltar i de villeste partyer og de heftigste sexorgier. Mifti er bifil, i likhet med de fleste andre i denne boka, og er ulykkelig forelsket i den langt eldre Alice. Men hun liker brutal sex med menn.

American Psycho «Axolotl Roadkill», førstnevnte en sjelden salamandertype, er en heisatur til helvete. Den kan sammenliknes med Bret Easton Ellis' «American Psycho». Her er en miks av virkelige hendelser, snapshots fra barndommen, og marerittsaktige rustilstander: Da boka kom ut i Tyskland ble Helene Hegemann hyllet som Tysklands nye stemme, dels poå grunn av hennes unge alder, dels på grunn av det velklingende språket. Ekstra krydret ble debuten av at Hegemann er datter av Tysklands berømte dramatiker Carl Hegemann, og at Miftis totalt udugelige far har trekk som likner Hegemanns.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer