SUKSESS: Forfatteren George R. R. Martin er blitt en verdenskjent forfatter etter at han skrev bøkene som «Game of Thrones» er basert på. Foto: NTV Scanpix
SUKSESS: Forfatteren George R. R. Martin er blitt en verdenskjent forfatter etter at han skrev bøkene som «Game of Thrones» er basert på. Foto: NTV ScanpixVis mer

- Jeg har et hemmelig våpen

Skaperen bak «Game of Thrones» avslører sine arbeidsmetoder.

(Dagbladet): Sukess-serien «Game of Thrones» er basert på bokserien «A song of ice and fire», skrevet av forfatteren George R. R. Martin.

De lange og detaljrike bøkene er imidlertid ikke skrevet på en moderne datamaskin, røper nå suksessforfatteren i et intervju med Conan.

To datamaskiner
- Jeg har et hemmelig våpen, sier forfatteren under intervjuet, før han legger til:

- Jeg har to datamaskiner.

Den ene datamaskinen er en moderne og vanlig maskin, der han kan sjekke mailen sin og surfe på internett.

Den andre maskinen bruker derimot et DOS-program som spores helt tilbake til 80-tallet. Dette resulterer i at forfatteren ikke har tilgang på verken stavekontroll, internett eller andre kommunikasjonsenheter mens han sitter og skriver, og blir derfor ikke forstyrret mens han arbeider.

Populær katt Forfatteren, som nå skriver på sin sjette bok i serien, passet imidertid på å understreke at han ellers er flink til å holde seg oppdatert om det som skjer på internett.

Da katten til Kong Tommen dukket opp på skjermen i en episode av fjerde sesong, var det flere som tok til sosiale medier for å diskutere den.

- Det tok jo helt av da Ser Pounce kom inn i serien. Jeg begynte nesten å vurdere å lage en egen serie om den kattens liv, spøker Martin.

Kontroversiell scene For kort tid sida skapte en sexscene i serien enorm oppsikt, og fans og tv-eksperter diskuterte om det var snakk om frivillig sex eller en voldtekt.

I scenen ser man Jaime Lannister (Nikolai Coster-Waldau) tilsynelatende voldta sin søster, Cercei (Lena Headey) på
gulvet inntil alteret der deres avdøde sønn Joffrey ligger på likskue.

Flere fans mente scenen var for drøy, og både regissør og forfatteren av serien måtte svare på kritikken.

Nå fortsetter imidlertid serien i samme spor. I den siste episoden av HBO-serien ser man hvordan en gruppe kvinner som blir holdt som fanger blir grovt seksuelt utnyttet.