- Jeg har fått et nytt liv

Boyzone-stjernen Stephen Gately (24) sang seg inn i småjentenes hjerter, og fryktet at karrieren ville bli ødelagt da han ble tvunget til å stå fram som homofil for ett år siden. Det stikk motsatte skjedde for hjerteknuseren.

- Jeg er veldig glad jeg sto fram. Det er en lettelse. Jeg har ikke hatt det bedre enn etter at jeg sa åpent at jeg er homofil, sier Gately til Dagbladet. Han var på snarvisitt i Oslo i går.

Gately er nå ute med sin første soloplate, «New Beginning». Tre av låtene på plata er skrevet og spilt inn etter samarbeid med det trondheimsbaserte produksjonsselskapet Stargate.

Ny begynnelse

En ny start er det på alle måter for superstjernen som ble kjent som den søte, snille gutten med den rene, barnlige stemmen i Boyzone, som har solgt til sammen eventyrlige 250000 av sine to siste plater i Norge. I dag står han på egne bein. Han har kommet ut av skapet, og har erstattet den søte imagen med en langt røffere - og ærligere.

- Siden jeg begynte i Boyzone for sju år siden har jeg drømt om å bestemme alt sjøl, sier Gately.

Har gitt håp

Gately tar overfor Dagbladet selv initiativ til å snakke om sin seksualitet. Den tøffe og tidvis ubehagelige perioden - som varte i over seks år - før han sto fram som homofil, har han heller ingen problemer å snakke om.

- I bandet var tre av gutta gift, mens en var forlovet - og jeg satt bare og ventet på at noen skulle spørre meg om hvordan mitt liv var. Nå er sannheten kommet fram, og jeg er avslappet, sier Gately, som i dag bor alene i Amsterdam sammen med to hunder.

- Jeg har fått utelukkende positive tilbakemeldinger. Mange har fått nytt håp og selvtillit. Noen sier at jeg har berget livet deres. Sånt er rørende, og det er flott å høre, sier Gately.

<B>NORGESVENN: </B>Stephen Gately har kommet ut av skapet. Nå går han solo med en plate laget i samarbeid med Stargate i Trondheim.