- Jeg har fått høre nok ganger hvor ekkel jeg er

At fremstående politikere velger å delta på noe som arrangeres av fundamentalister, er bare trist.

PÅ KRISTENKONSERVATIVT SYMPOSIUM: Hanne Nabintu Herland på talerstolen under Oslo Symposium, som arrangeres 24. og 25. mars. Herland sammenlikner den norske regjering med Stasi og KGB, og hyller Hosni Mubarak, skriver kronikkforfatteren. Foto: Øystein Franck-Nielsen/Vårt Land
PÅ KRISTENKONSERVATIVT SYMPOSIUM: Hanne Nabintu Herland på talerstolen under Oslo Symposium, som arrangeres 24. og 25. mars. Herland sammenlikner den norske regjering med Stasi og KGB, og hyller Hosni Mubarak, skriver kronikkforfatteren. Foto: Øystein Franck-Nielsen/Vårt Land Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvart over åtte entret jeg foajeen på Folkets Hus på Youngstorget i Oslo denne skyfrie torsdagen i slutten av mars. Spent på hva som ville vente meg på kristenfolkets verdiladede raveparty. Etter å ha registrert meg og fått deltakerkortet mitt, en kopp kaffe og litt frukt fra Edens hage (antakelig), fant jeg meg en stol i salen. En sal med forholdsvis høy gjennomsnittsalder og med flere størrelser i den verdikonservative bevegelsen til stede. Et fullstendig fremmed forsamling. Det var nærmest slik at jeg kastet meg rundt halsen ved synet av Knut Olav Åmås da han feide forbi på vei til første rad.

Så begynte showet. En eller annen blid-bamse fra Sørlandet introduserte seg selv som dagens møteleder og ga ordet til Bjarte Ystebø, leder for Oslo Symposium. Symposium kommer av det greske sym, som betyr sammen, og posis, som betyr drikk. Det var noe som foregikk i mennenes rom, med normalt 10- 20 deltakere som lå henslengt på venstre albue på benker. De drakk vin blandet med vann fra et stort krater i midten av rommet. I 2011 har man vært sjenerøse nok til å inkludere kvinner. Ikke ble det servert særlig sterke saker. I alle fall ikke å drikke. Verbalt derimot, kom det både det ene og det andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer