- Jeg har fem bedre forhudvitser enn det der

Ledere for jødisk og islamsk trossamfunn ikke imponert over humornivået ved KRENK 2015.

KRENKA OVER DÅRLIG HUMOR: Ervin Kohn og Shoaib Sultan syntes kunnskapsnivået ved KRENK 2015 var påfallende lavt.
Foto: Lars Eivind Bones
KRENKA OVER DÅRLIG HUMOR: Ervin Kohn og Shoaib Sultan syntes kunnskapsnivået ved KRENK 2015 var påfallende lavt. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Store deler av landets humorelite var på scenen under Bård Tufte Johansens humorshow «KRENK 2015», hvor målet var å se hvor grensa for krenkende humor gikk.

Både jødedommen, kristendommen og islam fikk kjørt seg fra scenen, med utsendte fra religionene blant de 1200 publiukummerne på Chateau Neuf i Oslo.

Les hva Dagbladets anmelder syntes om humoristene. 

Ikke imponert Etter forestillingen var de troende først og fremst krenka over den dårlige humoren.

- Humoren viser bare det manglende kunnskapsnivået blant norske komikere. De kjenner ikke godt nok til religion. Jeg har fem bedre forhudsvitser enn det som ble servert på scenen her, sier Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske trossamfund i Norge. 

- Jeg ble krenket av nivået på vitsene, ikke noe annet. Men jeg lo da Are Kalvø gjorde narr av Human-Etisk forbund, vedgikk han og roste samtidig initiativtaker Bård Tufte Johansen.

Heller ikke Shoaib Sultan, tidligere leder for Islamsk råd, var krenket.

- Det var mye platt og dumt, jeg ble ikke krenket men jeg lo heller ikke spesielt mye. Mye tiss og bæsj, lite innsikt. Det er synd, for det er jo masse å ta av som kan bidra til å spre innsikt i islam, sier han. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.