Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har fem bedre forhudvitser enn det der

Ledere for jødisk og islamsk trossamfunn ikke imponert over humornivået ved KRENK 2015.

KRENKA OVER DÅRLIG HUMOR: Ervin Kohn og Shoaib Sultan syntes kunnskapsnivået ved KRENK 2015 var påfallende lavt.
Foto: Lars Eivind Bones
KRENKA OVER DÅRLIG HUMOR: Ervin Kohn og Shoaib Sultan syntes kunnskapsnivået ved KRENK 2015 var påfallende lavt. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

(Dagbladet): Store deler av landets humorelite var på scenen under Bård Tufte Johansens humorshow «KRENK 2015», hvor målet var å se hvor grensa for krenkende humor gikk.

Både jødedommen, kristendommen og islam fikk kjørt seg fra scenen, med utsendte fra religionene blant de 1200 publiukummerne på Chateau Neuf i Oslo.

Les hva Dagbladets anmelder syntes om humoristene. 

Ikke imponert Etter forestillingen var de troende først og fremst krenka over den dårlige humoren.

- Humoren viser bare det manglende kunnskapsnivået blant norske komikere. De kjenner ikke godt nok til religion. Jeg har fem bedre forhudsvitser enn det som ble servert på scenen her, sier Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske trossamfund i Norge. 

- Jeg ble krenket av nivået på vitsene, ikke noe annet. Men jeg lo da Are Kalvø gjorde narr av Human-Etisk forbund, vedgikk han og roste samtidig initiativtaker Bård Tufte Johansen.

Heller ikke Shoaib Sultan, tidligere leder for Islamsk råd, var krenket.

- Det var mye platt og dumt, jeg ble ikke krenket men jeg lo heller ikke spesielt mye. Mye tiss og bæsj, lite innsikt. Det er synd, for det er jo masse å ta av som kan bidra til å spre innsikt i islam, sier han. 

- Jeg skulle gjort det bedre selv, sa Sultan og fikk støtte fra Kohn. 

Fornøyd Tufte Johansen Bård Tufte Johansen fortalte rett etter forestillingen at han var fornøyd og letta.

- Jeg var veldig nervøs, mye mer nervøs enn før premieren på mitt eget show. Med tanke på at dette var helt nytt materiale, er jeg veldig fornøyd.

Han stilte seg uforstående til kritikken om lite religiøs innsikt i vitsene som ble servert.

- Nei, det vet jeg ikke om jeg er enig i. Var det så mye tiss og bæsj da, spør han sidemann Knut Nærum, som også ristet på hodet.

1200 mennesker var tilstede under arrangementet som samlet inn 85 000 kroner til Amnesty International. Kjente skikkelser som Eias Oslos-Losen og Tore Sagens riksraljør Tyholt Apenes var blant høydepunktene unders kveldes forestilling.

- Folk fikk det de kom for. De var klar for litt skikkelig religionskritikk, og det fikk de. Det virka som om folk kosa seg, avslutter Tufte Johansen.