«Jeg har gått ned mange kilo»

Anh Vu (17) er egentlig lettet over at hun er ute av «Idol». Den vevre stavangerjenta har mistet flere kilo på grunn av det store presset før finalerundene.

- Og jeg som er så tynn fra før, sier Anh Vu. Hun har akkurat sett gjennom 600 støtteerklæringer på Dagbladet.no, lest avisene og svart på telefoner fra venner. Nå sitter hun litt utmattet på en stol og sier at hun gleder seg til å reise hjem til foreldrene i Stavanger. Men hun vil ikke si hun er skuffet over at Idol-eventyret er slutt.

- Før tenkte jeg alltid på det negative. Jeg vet ikke hva som har gått i meg denne gangen, men jeg tenker på det positive.

Programlederne gråt

Anh Vu forteller om kvelden i går da programlederne Solveig Kloppen og Ingrid Gjessing gråt etter at kameraene var slått av.

Hun skjønte på en måte ikke hvorfor de gråt. For hun var ikke lei seg. Men når de var lei seg, ble hun også trist.

- Det hadde vært urettferdig uansett hvem som røyk ut. Vi har gått gjennom så masse. Mye venting, lite søvn og lite spising. Jeg har jo vært nervøs 24 timer i døgnet, du er nervøs hele veien. Jeg har gått ned mange kilo. Jeg holdt på å dø... nei da.

- Var foreldrene dine bekymret?

- Ja. Men jeg prøver å gå opp igjen.

- Føler du på en måte en lettelse?

- På en måte, ja. Jeg synes jo det var veldig gøy å være med. Men da jeg ble stemt ut, var det litt sånn, å, nå er jeg ferdig med alt dette. Jeg har fått gjort det jeg vil. Jeg var ikke lei meg. Jeg var glad for at jeg kom så langt.

I de siste ukene har Anh blitt hausset opp som favoritten av musikkanmelderne i de store avisene. Også Dagbladets lesere har hatt stor tro på at Anh ville bli igjen i de avsluttende rundene.

Mer selvtillit

- Kan det bli litt mye?

- Jeg synes det var kjekt, men jeg prøver å ikke bli påvirket av det. Det viktige er at jeg skal være fornøyd med meg selv. Det viktige har vært at familien har vært her med meg, og at de er stolte av det jeg har fått til.

En av Anhs beundrere på nettet skrev: «Hvis jeg var politibetjent ville jeg anholdt deg, for du har stjålet mitt hjerte.»

- Det var så skjønt sagt! Jeg har fått litt følelsen av hvordan det er å være popstjerne.

For Anh er mye forandret når hun nå vender tilbake til 2. klasse på gymnaset i Stavanger.

- Back to the real world. Men ting blir aldri de samme.

- Hvordan da?

- Jeg føler at livet er forandret fordi jeg har fått mer tro på meg selv. Jeg tenker at jeg kanskje har noe.

DAGEN DERPÅ: Anh Vi føler at hun har fått mer tro på seg selv etter «Idol». Nå ser hun fram til å komme hjem til familie og venner.
STØTTE: Det var mange som syntes det var urettferdig at Anh røyk ut i går. På Karl Johan i Oslo fikk Anh støtte fra forbipasserende.
BLÅLØRDAG: Anh kunne lese om seg selv i alle landets aviser lørdag.