GODE STUNDER: Eivind Rølles og Christian Ingebrigtsen sto bak Nora Foss al-Jabris andreplass i fjorårets Melodi Grand Prix. Her er de avbildet etter delfinaleseieren på Ørland. Foto: Privat
GODE STUNDER: Eivind Rølles og Christian Ingebrigtsen sto bak Nora Foss al-Jabris andreplass i fjorårets Melodi Grand Prix. Her er de avbildet etter delfinaleseieren på Ørland. Foto: PrivatVis mer

- Jeg har gått og gruet meg til å få denne beskjeden

Den siste låta manageren Eivind Rølles skrev til Nora Foss al-Jabri (17) handler om å miste noen.

(Dagbladet): The Monroes-stjerna Eivind Rølles (54) døde i natt etter lengre tids kreftsykdom. Etter at han selv hadde hatt flere låter på toppen av den norske hitlista, i form av «Cheerio» og «Sunday People», viet han de senere årene tiden sin til andre artsiter.

Han var blant annet manager for Nora Foss al-Jabri (17), som kom på andreplass i Melodi Grand Prix i fjor.

- Jeg har gått og gruet meg til å få denne beskjeden. Man kan for så vidt ikke forberede seg på noe slikt, så det kan egentlig ikke beskrives hvor vondt og hardt det var å høre at Eivind er død, sier artisten til Dagbladet.

Al-Jabri betegner manageren som en mann alle hadde respekt for.

- Han ville alle godt. Jeg kommer alltid til å huske det samarbeidet vi har hatt sammen. Han er rett og slett en fantastisk mann, sier hun.

- En engel I tillegg til å være manager for Nora Foss al-Jabri, skrev han også musikk til henne. Det som skulle bli deres siste låtsamarbeid, låta «Somewhere Beautiful», hander om å miste noen.

ANDREPLASS: Nora Foss Al-Jabri gikk nesten til topps i MGP i fjor.
Foto: Ned Alley / Scanpix
ANDREPLASS: Nora Foss Al-Jabri gikk nesten til topps i MGP i fjor. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

- Den har betydd veldig mye for meg og vil bety enda mer for meg nå. Vi snakket også om å lage ny musikk sammen.

Foss Al-Jabri fikk den tunge beskjeden om at manageren var syk rundt juletider.

- Eivind har ikke snakket så mye om sykdommen, så jeg visste ikke hvor alvorlig det var før da. Jeg har mista så mange fantastiske mennesker til kreften, men nå har himmelen fått seg enda en engel, forteller artisten.

Også Christian Ingebrigtsen var med på å skrive «Somewhere Beautiful» med Rølles. Han tar også tapet av sin nære samarbeidspartner tungt.

MINNES: Eivind Rølles fra The Monroes døde i natt av kreft.
MINNES: Eivind Rølles fra The Monroes døde i natt av kreft. Vis mer

- Det er utrolig trist. Han er altfor ung. Vi hadde en fantastisk tone, og han var en usedvanlig god, ydmyk og mild mann. Jeg kommer til å savne ham dypt, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Samarbeidet var en fest The Monroes samarbeida i 2005 med Ravi om en coverversjon av 1985-landeplagen «Cheerio» som fikk navnet «Tsjeriåu». Den gjorde også stor suksess.

- Jeg vil huske Eivind som en varm, snill, stødig person som virka tilfreds med livet. Jeg vet også at han hadde fine og meningsfulle dager etter at han blei sjuk for noen år siden. Og det er bra å vite, sier Ravi til Dagbladet.

- Hvordan var han å samarbeide med på nyinnspillinga av «Cheerio»?

- Samarbeidet må betegnes som en fest. Eivind og Lage var snille, tålmodige og rause mot meg og DJ Løv. De var jo veteraner, vi var jyplinger. De stilte opp i musikkstudio, på musikkvideo-opptak og på diverse TV-events. Gamlegutta «adopterte oss musikalsk», så og si. Og det er DJ Løv og jeg evig takknemlige for.

- Trivelig - Hvordan var han som privatperson?

SAMARBEIDSPARTNER: Ravi lagde en nyinnspilling av Monroes «Cheerio» i 2005.  Foto Hans A Vedlog/Dagbladet
SAMARBEIDSPARTNER: Ravi lagde en nyinnspilling av Monroes «Cheerio» i 2005. Foto Hans A Vedlog/Dagbladet Vis mer

- Jeg møtte jo Eivind i forretningsmessig og musikalsk sammenheng. Og vi møttes ikke ofte. Men det var alltid vanvittig trivelig å treffe Eivind. Enten vi tilfeldigvis møttes med unger på lekeplassen, eller vi ga hverandre en klem på et eller annet bransjetreff. Men han var en fyr jeg gjerne skulle vær mer sammen med og hatt lengre samtaler med. Det blir dessverre ikke i dette livet, i hvert fall, sier Ravi

Flere kjendiser har utrykt sin sorg over Rølles' bortgang på sosiale medier i dag, blant dem TV 2-programleder Truls Svendsen.

«RIP Eivind Rølles. En utrolig bra fyr som jeg var så heldig å bli kjent med og få jobbe med», skriver han på Twitter.

I GAMLE DAGER: Eivind Rølles  og Lage Fosheim fotografert på scenen på Chateau Neuf under sin Norgesturné 1984. FOTO: Tore Skaar
I GAMLE DAGER: Eivind Rølles og Lage Fosheim fotografert på scenen på Chateau Neuf under sin Norgesturné 1984. FOTO: Tore Skaar Vis mer