- Jeg har gjort mine tabber i offentligheten

Likevel prøver Ari Behn å ta hensyn til svigerfamilien.

EN EKTE SAME:  Fotograf Per Heimly valgt å stille i samedrakt da han gjestet Fredrik Skavlan sitt program. Der var han med Ari Behn for å snakke om deres ny tv-program, Per og Ari.
Foto: Tommy Pedersen
EN EKTE SAME: Fotograf Per Heimly valgt å stille i samedrakt da han gjestet Fredrik Skavlan sitt program. Der var han med Ari Behn for å snakke om deres ny tv-program, Per og Ari. Foto: Tommy PedersenVis mer

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): - Kongen gjorde det tidlig klart at siden jeg ikke har noen tittel, står jeg helt fritt til å gjøre det jeg vil.

Slik svarte Ari Behn (39) da Fredrik Skavlan konfronterte ham med de mange sprellene forfatteren og «prinsessegemalen» har gjort i offentlighetens lys siden han giftet seg med Märtha Louise i 2002.

Blansen I kveld er det premiere på tv-serien «Ari og Per», som han har laget sammen med eks-uvennen Per Heimly. Der går han blant annet i boksekamp mot en sigøynerkonge, kysser løvene på et russisk sirkus og går på byen kledd opp og sminket som en kvinne.

Før programmet får du se Behn i «Skavlan», som under opptak i går rett og slett stilte Ari Behn spørsmålet:

«Når sier kongen stopp?»

- Jeg gjør det jeg føler jeg må, enten det er i tekstene mine, eller i den nye tv-serien. Men man tar jo hensyn til svigerfamilien sin. Og jeg føler jeg har funnet balansen, sa Behn.

- Jeg har gjort mine tabber i offentligheten, sa han til Dagbladet etterpå.

- Og selvfølgelig kommer det til å bli mange meninger om «Ari og Per». Ikke minst kommer vi til å bli heftig parodiert framover. Men du vet hvorfor Askeladden fikk prinsessa, men bare halve kongeriket? Fordi den andre halvparten var sterkt imot ham, sier Behn og ler.

- Blir jeg for høy på pæra, får jeg bare lese kommentarfeltet denne artikkelen får på Dagbladet.no. Det pleier å hjelpe. En annen gang ringte jeg skribenten bak et leserbrev i Dagbladet. Jeg lot som om jeg var i et radiointervju og sa «hei, det Ari Behn, nå skal vi snakke sammen - og du er på lufta». Han ble relativt satt ut, kan du si - og la på etter et minutt. Den slags er terapi for meg.

For 15 år siden var Ari Behn og Per Heimly prominente utelivsløver og bohemer i Oslo. Vennskapet varte til Ari traff kongens datter og ble forlovet. Da solgte Heimly private bilder av ham til Se og Hør.

Savner ikke partylivet Ari fikk vite om bildesalget da han kom til Heimly for å levere invitasjon til bryllupet. Invitasjonen ble revet i stykker. Det tok sju år før de snakket sammen igjen, og først i fjor ble de på ny omgangsvenner.

- Hva savner du mest fra ditt gamle liv?

- Jeg føler meg egentlig veldig ferdig med det. Jeg er blitt eldre og vet veldig godt hva jeg ikke vil ha i livet mitt, sier Ari Behn.

HAR TABBA SEG UT:  Ari Behn innrømmer overfor Fredrik Skavlan at han har gjort sine tabber i offentligheten.
Foto: Tommy Pedersen
HAR TABBA SEG UT: Ari Behn innrømmer overfor Fredrik Skavlan at han har gjort sine tabber i offentligheten. Foto: Tommy Pedersen Vis mer

- Ga det mersmak å jobbe med tv?

- Spør du meg nå, er svaret nei. Jeg var sju uker borte fra familien min for å lage serien, det er for lenge. Og det er ganske intenst å være med Per Heimly på tur. Jeg merker at jeg ikke er 20 år lenger, sier Behn.

Forsvant For Heimly er i motsetning til Behn singel. Og årsaken til at han ikke er med under intervjuet er at han forsvant, alene og lynraskt, fra tv-huset i Stockholm etter at opptakene var over.

Han hadde nemlig en date.

• Les også Kongen da Ari frie tøyler.

• Les også - Jeg introduserte Michael for hip-hop.

O-BEE-sang: Omer Bhatti sang duett med Michael Jacksons niese, Genevieve Jackson.
Foto: Tommy Pedersen
O-BEE-sang: Omer Bhatti sang duett med Michael Jacksons niese, Genevieve Jackson. Foto: Tommy Pedersen Vis mer