<strong>PRISES:</strong> George Clooney mener det blir færre roller å velge mellom ettersom han blir eldre. Men nå kan han vinne Oscar for tolkningen av Hawaii-advokaten Matt King. 
Foto: Reuters/Scanpix
PRISES: George Clooney mener det blir færre roller å velge mellom ettersom han blir eldre. Men nå kan han vinne Oscar for tolkningen av Hawaii-advokaten Matt King. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg har gjort noen dumme valg

George Clooney forteller om sine pinlige opplevelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Damemagneten George Clooney er langt unna glamlivet og viser nye sider av sitt talent i det bittersøte dramaet «The Descendants».

Mindre elegant, men mer emosjonell enn i for eksempel «Ocean»-filmene.

Uflidd og i utvaskede klær tolker han den hardt prøvede Haiwaii-advokaten Matt King.

Utrygg I går ble George Clooney nominert til Oscar for beste mannlige hovedrolle. Han har vunnet Oscar en gang tidligere, for beste birolle i «Syriana» i 2006.

«The Descendants» har norgespremiere fredag.

Filmanmeldere over hele verden lar seg begeistre over Clooneys sterke prestasjon, der han spiller på hele følelsesregisteret, fra frustrasjon og sinne til sårbar hjelpeløshet.

- Jeg følte at dette var et godt sted å snakke om frykt og tap i livet. I denne filmen trengte jeg å gjenoppdage hvordan det oppleves å være utrygg, sier George Clooney.

Sprudlende Som synes regissør Alexander Paynes film var en perfekt anledning.

Hollywood-stjernen var sprudlende opplagt da han møtte den internasjonale pressen for å snakke om «The Descendants» under London Film Festival.

Clooney lo, fleipet og overlot mye av rampelyset til unge Shailene Woodley (20), som spiller hans rebelske datter i filmen.

Hun var 18 år og forholdsvis ubeskrevet da hun fikk rollen. Filmskaperen hadde testet ut en rekke unge kvinner før valget falt på Woodley.

<strong>PRIVAT:</strong> George Clooney med kjæresten Stacy Keibler. Foto: AFP/Scanpix
PRIVAT: George Clooney med kjæresten Stacy Keibler. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Etter at hun hadde lest i to minutter visste jeg det måtte bli Shailene. Jeg satte ikke engang opp en reserve, forklarer Alexander Payne.

Skryter av Clooney Shailene Woodley repliserte med å fortelle hvor fantastisk det var å jobbe med veteranene hun satt mellom på podiet i den fullsatte kinosalen i Apollo på Leicester Square.

- Det er de to flotteste mennene jeg har møtt i livet mitt. George Clooney er så jordnær og ydmyk, til tross for alle filmene han har vært med på, sier Woodley.

Færre roller En reporter fikk mikrofonen og begynte på et spørsmål til George Clooney:

- Du fylte nettopp 50 år ...

- Gjorde jeg? brøt Clooney inn med latter i stemmen.

- Skal du heretter jobbe mer, skal du jobbe mindre ...? fortsatte reporteren.

- Ja, og så skal jeg finne meg en 21-åring, en meget velstående 21-åring. Nei, fra spøk til alvor, nå håper jeg å få regissere flere filmer. Du vet at når du blir eldre er det færre og færre roller å velge mellom. Og jeg har lyst til å være en del av filmbransjen i mange år, sier George Clooney.

Ung kjæreste Det var på verdenspremieren av «The Descendants» i New York at Clooney viste fram den nye kjæresten for første gang. Stacy Keibler (32) er skuespiller, modell og tidligere fribryter.

Hun er nesten tjue år yngre enn kjæresten. Nylig uttalte Clooney at det er vanskelig å eldes som skuespiller.

- Men noen har klart det veldig bra. Paul Newman taklet det kanskje best, fordi han skjønte da han var 55 år at det var på tide å gå for karakterroller, sier Clooney.

- Når du blir gråere og eldre og begynner å tenke at det snart kommer ei tid når publikum ikke ønsker å se deg på filmlerretet lenger, gjelder det å være offensiv. Jeg ønsker ikke å bli den siste karen som går fra festen som undrer seg over: Hvor ble det av alle sammen? Jeg vil være i forkant. Min største frykt er å gjøre det samme om 10 år som jeg gjør nå, sier George Clooney.

- Forferdelige filmer Til tross for sin enorme stjernestatus er Clooney sterkt selvkritisk til mye av det han har prestert som skuespiller.

<strong>TØFFE KARER:</strong> George Clooney, Matt Damon og Brad Pitt i «Ocean's Twelve». Foto: Filmweb
TØFFE KARER: George Clooney, Matt Damon og Brad Pitt i «Ocean's Twelve». Foto: Filmweb Vis mer

- Jeg gjorde noen dumme valg tidlig i karrieren. Jeg var med i mange forferdelige TV-serier, der jeg spilte forferdelig. Jeg var også med i flere forferdelige filmer, der jeg spilte forferdelig.

- Men jeg er en av de heldige som gjorde masse tabber så tidlig i karrieren at ingen har hengt seg opp i det, sier George Clooney.

<strong>LYSTIG FYR:</strong> George Clooney på filmfestivalen i Cannes i 2000.
LYSTIG FYR: George Clooney på filmfestivalen i Cannes i 2000. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer