Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har hatt godt av å sitte i fengsel

Trond Nilssen (24) var stjerne i «Kongen av Bastøy». Nå sitter han i fengsel for vold.

(Dagbladet): I 2011 vant Trond Nilssen Amandaprisen for beste mannlige bi-rolle etter sin innsats i «Kongen av Bastøy». 

24-åringen soner nå slutten av en ettårig fengselsstraff for vold. 

- Jeg har hatt godt av å sitte inne. Jeg føler at livssituasjonen min trengte en pause, slik at jeg kunne finne ut hva jeg egentlig ville gjøre med livet mitt, sier Nilssen om det siste året.

Han er nå aktuell med opptreden i hip hop-gruppa Herreløse sin nye musikkvideo, som du kan se øverst i saken. 

- Du skal være en naken fyr Og det er ingen anonym affære heller. Nilssen stiller kliss naken i videoen.

- Jeg fikk spørsmål av manageren min, og da jeg takket ja fikk jeg beskjed om at «du skal være en fyr som løper naken», sier han og legger til:

- Å stille kliss naken går helt fint. Samma det vel, det finnes jo ikke noe mer naturlig. Og jeg er ikke særlig blyg heller.

I videoen ser vi en Nilssen i bare nettoen og i full gallop nedover en øde, mørk og snøfylt landevei.

Banka opp en tyv Nilssen ble kjent over natta med «Kongen av Bastøy». Han hadde ingen skuespillererfaring, og snublet inn i rollen etter å ha sett en annonse i lokalavisa Glåmdalen. Suksessen ble stor, og Nilssen fulgte opp med roller i «Sønner av Norge» og «Uskyld».

- Jeg har ikke et personlig forhold til gutta i Herreløse, men hørte mye på de i ungdomstida mi da jeg var litt rebell, så jeg måtte si ja, sier skuespilleren.

- Hva sitter du inne for?

- Jeg sitter inne for vold. Det hadde vært innbrudd hos meg, og det gikk et rykte om hvem som hadde gjort det. Deretter dro jeg hjem til ham og banka ham opp. Det var ikke et pent syn, sier Nilssen og forteller at han var rusa under hendelsen.

- Har hatt en trøblete oppvekst Nilssen har selv påpekt likheten mellom ham og flere av rollefigurene i «Kongen av Bastøy» og han forteller åpent til Dagbladet om den tunge oppveksten og psykiske problemer etter filmsuksessen.

- Jeg har hatt en trøblete oppvekst. «Kongen av Bastøy» var en opptur, da gikk ting veldig bra. Men så døde pappaen min, og da fikk jeg en psykisk knekk, forteller han.

Om kort tid er han ferdig i fengsel og håper da å ta fatt på en ny start i filmbransjen. 

- Jeg vil gjerne inn i bransjen igjen, og har akkurat fått jobb som produksjonsassistent i et filmselskap som en kompis har starta. Nå må jeg bygge tillit og vise at jeg er til å stole på, sier han.

I FENGSEL: Trond Nilssen soner en voldsdom og jobber for en ny start i filmbransjen og vise at han er til å stole på. Her fra 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
I FENGSEL: Trond Nilssen soner en voldsdom og jobber for en ny start i filmbransjen og vise at han er til å stole på. Her fra 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer