Kristian Valen i retten

- Jeg har hatt hatt store utfordringer med politiet

Kristian Valen nektet straffskyld.

Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Komiker og artist Kristian Valen (41) risikerer felgselsstaff for trusler mot offentlige tjenestemenn etter at han lovet 10 000 kroner til folk som kunne gi ham informasjon om politibetjenter som hadde vært hjemme hos ham - og for å ha vært i besittelse av et et plombert våpen på offentlig sted.

Ikke straffeskyld

Den kjente komikeren og artisten møtte i dag i Oslo tingerett. Der måtte han svare på to tiltalebeslutninger: «for i ord eller handling å ha truet med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt» (straffelovens paragraf 263) og «for på et offentlig sted forsettlig eller grovt uaktsomt å ha hatt med skytevåpen» (straffelovens paragraf 189).

Valen erkjenner ikke straffeskyld for noen av forholdene han er tiltalt for.

Uhellet skal ha skjedd med kniv fra Valens våpensamling fredag 5. februar. Valens kjæreste var blodig og skadd og ble tatt med av ambulansen. Hun fortalte at knivkuttet i armen skyltes uhell og saken ble henlagt.

- Ville sende blomster

Valen la kort tid etterpå denne morgen ut bilde og melding på Facebook av to av politibetjentene som var der, men hevder at det ikke var ment som en trussel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer