Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har hørt at du suger «kola» gjennom nesen?

I kveld er det Vinni som får tyn av Asbjørn Brekke.

(Dagbladet): Hver mandag har rundt en halv million seere sett celebre gjester bli grillet av komiker Espen Eckbo (39), riktig nok gjemt bak briller og lusekofte som karakteren Asbjørn Brekke.

Blant annet har Tone Damli Aaberge, Hans-Erik Dyvik Husby, Jenny Skavlan, Arne Scheie, Lillian Müller og Madcon-gutta dukket opp i det populære talkshowet på TVNorge.

I kveldens episode av «Asbjørn Brekke-show» er det artisten Vinni sin tur til å få litt tyn.

Når Asjørn Brekke skal tilby en Coca Cola til Vinni, kommer han først med et lite stikk i siden til artisten.

ASBJØRN BREKKE-FAN: Petter Northug Jr. legger ikke skjul på at han er tilhenger av Espen Eckbo og hans rødvinsglade karakter Asbjørn Brekke. Derfor var det ikke vanskelig å takke ja da «Asbjørn Brekke-show»-invitasjonen kom. Foto: Jacques Hvistendahl
ASBJØRN BREKKE-FAN: Petter Northug Jr. legger ikke skjul på at han er tilhenger av Espen Eckbo og hans rødvinsglade karakter Asbjørn Brekke. Derfor var det ikke vanskelig å takke ja da «Asbjørn Brekke-show»-invitasjonen kom. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Ikke finn på noe tull med sugerøret.. Jeg sier det bare fordi jeg har hørt at du suger «kola» gjennom nesen.., sier Brekke, og legger til:

- Fysjom, fysjom!

Åpen Vinni Vinni kommenterer ikke Brekkes kommentar, men svarer med latter mens han skåler med brusen.

Vinni har tidligere vært svært åpen om sitt forhold til narkotika.

Da han var med på «Hver gang vi møtes», fikk han spørsmål fra Halvdan Sivertsen om dopbruket var en del av hiphopmiljøet.

SJENERT: - Hvis det der er en sjenert jente fra Grimstad, lurer jeg på hva vanlige jenter fra Grimstad gjør når det dukker opp en fotograf? spurte Asbjørn Brekke modellen Lillian Müller mens han viste et lettkleddbilde av henne på skjermen. Foto: TVNorge
SJENERT: - Hvis det der er en sjenert jente fra Grimstad, lurer jeg på hva vanlige jenter fra Grimstad gjør når det dukker opp en fotograf? spurte Asbjørn Brekke modellen Lillian Müller mens han viste et lettkleddbilde av henne på skjermen. Foto: TVNorge Vis mer

- Ja, hasj og sånn var det. For det snakker hiphoperne om, det er sedvanlig vanlig i USA og hiphop. Det handler jo om weed hele tiden, og den greia der, svarte Vinni, og la til:

- De andre tingene er mer Oslo. Oslo-greier, miljøet og ting man driver meg, ikke sant, ting som «kola» (kokain, red. anm.) og alt mulig, legger han til.

- Foreberedt på verre I går var Dagbladet var på plass under innspillinga av episoden som vises neste mandag, der Petter Northug Jr. og Eyvind Hellstrøm er gjester.

Skikongen Northug er ikke kjent for å takke ja til alt av intervjutilbud, men da han fikk forespørsel om å gjeste «Asbjørn Brekke-show», var han ikke i tvil om hvor vidt han skulle stille.

- Jeg liker Asbjørn Brekke-figuren veldig godt, og husker ham fra «Nissene på låven». Det var veldig artig å møte ham «in real life», sier en opprømt Northug til Dagbladet etter innspillinga.

MORSMELK?: Da Tone Damli Aaberge besøkte «Asbjørn Brekke-show», måtte sanglerka svare på spørsmålet om hvor vidt det «er noe morsmelk» hjemme hos seg enda. Foto: TVNorge
MORSMELK?: Da Tone Damli Aaberge besøkte «Asbjørn Brekke-show», måtte sanglerka svare på spørsmålet om hvor vidt det «er noe morsmelk» hjemme hos seg enda. Foto: TVNorge Vis mer

Langrennskongen gliste bredt da han satt i Brekkes sofa, og måtte finne seg i kommentarer som «du er 26 år og fortsatt en junior, ikke rart du vinner så mye gull da» og «du har gjort mye for Redd barna, og enda mer for noe som heter Red Bull, ser jeg».

Northug Jr. hadde imidlertid regnet med å bli grilla mer enn det han gjorde.

- Jeg var forberedt på det verste. Det fine med Asbjørn Brekke er at han ikke forstår alt som foregår i samfunnet. Man bruker liksom hele intervjuet på å sitte og oppklare ting, sier skiløperen.

- Ikke intensjonelt - Asbjørn har definitivt ingen intensjon om å drite ut gjestene. Hvis noen spørsmål oppfattes som direkte, så er det bare fordi Asbjørns uskyldige blikk på verden gjør at han ikke oppfatter at noe kan være frekt, sier Eckbo.

Heller ikke skaperne av «Asbjørn Brekke-show» har onde baktanker når de inviterer celebritetene til å ta plass i den røde sofaen, sier Eckbo:

- En gylden regel er at vi bare inviterer folk vi har grunnleggende respekt for, og som vi tror tåler å bli tullet med. Og jo mer vi faktisk liker en gjest, jo drøyere tør vi egentlig å være med vedkommende. Da er man liksom tryggere på hvor grensen går, fordi vi er på gjestens lag allerede.

- Friskt i formen Produsent Aleksander Herresthal og prosjektleder Rasmus Gjertsen Øyen tror kjendisene har lett for å takke ja til programmet fordi det «byr på noe annet».

IKKE MOKKABØNNER: - Bare så dere vet det, jeg serverer ikke Mokka-bønner her i dag. Jeg har skjønt at dere reagerer på mokka, så jeg vil ikke ta noen sjanser. Men det er bare å forsyne seg av krumkaker og negerboller, sa Brekke til Tshawe og Yosef i Madcon. Foto: TVNorge
IKKE MOKKABØNNER: - Bare så dere vet det, jeg serverer ikke Mokka-bønner her i dag. Jeg har skjønt at dere reagerer på mokka, så jeg vil ikke ta noen sjanser. Men det er bare å forsyne seg av krumkaker og negerboller, sa Brekke til Tshawe og Yosef i Madcon. Foto: TVNorge Vis mer

- Det skiller seg nok ut, er litt friskere i formen. Gjestene blir stilt andre typer spørsmål og møter andre innfallsvinkler enn i tradisjonelle talkshow, sier Gjertsen Øyen.

«Asbjørn Brekke-show» hadde Tone Damli Aaberge og Arne Scheie på besøk i første episode. Gode navn fra begynnelsen av har vært viktig, mener prosjektlederen.

- Flere av de som i utgangspunktet takket nei, har ringt tilbake og meldt sin interesse etter å ha sett programmet, smiler Gjertsen Øyen.

LILLEFINGER: - Hva planlegger dere for framtiden - kan vi håpe på en lillefinger? spør Brekke. - Hvis han får ut «fingern», så kanskje, svarer en lattermild Skavlan, som neste år gifter seg med kjæresten Thomas «Fingern» Gullestad. Foto: TVNorge
LILLEFINGER: - Hva planlegger dere for framtiden - kan vi håpe på en lillefinger? spør Brekke. - Hvis han får ut «fingern», så kanskje, svarer en lattermild Skavlan, som neste år gifter seg med kjæresten Thomas «Fingern» Gullestad. Foto: TVNorge Vis mer
NÅLER OG STOFF: - Jeg hører du har drevet med forskjellige stoffer og brukt mye nål, sa Espen Eckbo-karakteren Asbjørn Brekke til den tidligere rusmisbrukeren Hans-Erik Dyvik Husby. Foto: TVNorge
NÅLER OG STOFF: - Jeg hører du har drevet med forskjellige stoffer og brukt mye nål, sa Espen Eckbo-karakteren Asbjørn Brekke til den tidligere rusmisbrukeren Hans-Erik Dyvik Husby. Foto: TVNorge Vis mer