Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg har ikke følt meg som en gutt, men som ei jente

Emma (12) og Truls (12) er født som tvillingbrødre. I TV 2-dokumentarserien «Født i feil kropp» forteller Emma om sin vei fra gutt til jente.

MODIG JENTE: Emma Ellingsen, snart 13 år. Hun stiller opp i TV 2s dokumentarserie for å vise andre at det ikke trenger å være vanskelig å få lov til å bli den man føler at man er. Emma tror at tv-serien får positive reaksjoner.  Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
MODIG JENTE: Emma Ellingsen, snart 13 år. Hun stiller opp i TV 2s dokumentarserie for å vise andre at det ikke trenger å være vanskelig å få lov til å bli den man føler at man er. Emma tror at tv-serien får positive reaksjoner. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Jeg har alltid lekt med dukker og vært prinsesse. Jeg har ikke følt meg som gutt, jeg har følt meg som ei jente, sier Emma (12) som straks fyller 13 og bor i Husøysund i Nøtterøy kommune.  

- Hvor lenge har du følt det?

- Siden jeg var to-tre år, svarer Emma, uten å nøle.

- Du har alltid vært sånn. Fra du fikk hår på hodet, ville du ha rosa strikker og hårspenner, sier storesøster Mia (19).

- I lekebutikken løp du alltid til jentesida. Du lekte med Bratz og Barbie, sier mamma Tina Ellingensen (44).

I TV 2-dokumentarserien «Født i feil kropp» som har premiere mandag, møter seerne 14 personer fra 8 til 70 år som alle ønsker å kunne leve som det kjønn de opplever seg som.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.