ETTERFORSKES: Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt etterforskes for å ha lekket dokumenter fra 22. juli-saken til pressen. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix .
ETTERFORSKES: Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt etterforskes for å ha lekket dokumenter fra 22. juli-saken til pressen. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix .Vis mer

- Jeg har ikke hentet ut det aktuelle dokumentet

Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt sier han ikke har hentet ut sporbart dokument i terrorsaken.

(Dagbladet): Torsdag forrige uke ble det klart at politiet gransker en av bistandsadvokatene i 22. juli-saken for lekkasjer til mediene. Et dokument utlevert 3. februar hadde sporbare tegn, og politiet mener å kunne spore lekkasjer av blant annet bilder til en bestemt bistandsadvokat.

Tirsdag morgen ble Sigurd Klomsæt identifisert som bistandsadvokaten som granskes for lekkasjen.

P4 og Klassekampen var blant mediene som identifiserte Klomsæt, etter at Irene Ramm, informasjonssjef ved Oslo tinghus hadde bekreftet navnet.

- Uttaler meg senere Klomsæt selv er knapp i kommentarene om saken.

- I denne saken får folk si det de vil si, og så kommer jeg til å uttale meg på et senere tidspunkt. Jeg har ikke hentet ut det aktuelle dokumentet, sier Klomsæt til NTB.

Irene Ramm bekrefter overfor Dagbladet at Oslo tingrett har mottatt en begjæring fra politiet om at Klomsæt tilbakekalles som bistandsadvokat.

- Tingretten skal fatte en beslutning på grunnlag av uttalelser fra både bistandsadvokaten og politiet. Det vil skje i neste uke, sier hun til Dagbladet.

Etterforskes Parallelt med at Oslo tingrett skal vurdere om Klomsæt må trekke seg som bistandsadvokat i denne saken, etterforsker også Asker og Bærum politidistrikt lekkasjen.

- Vi etterforsker saken, og må bringe på det rene om det er begått en straffbar handling. Det har vi ikke tatt stilling til ennå, sier politiinspektør Stine Karlsen til Dagbladet.

Hun vet ikke når de vil fatte en avgjørelse i saken.

- Tidsperspektivet kan vi ikke si noe konkret om. Men vi vil ikke komme til å ta en avgjørelse i saken før tidligst om et par uker, sier hun.