- Jeg har ikke sagt det før, men gjentar det gjerne

Har samlet norske politikeres dummeste sitater.

SAMLER PÅ SITATER: Arve Juritzen har i flere år hatt som hobby å samle på morsomme sitater fra norske politikere. Nå har han samlet dem mellom to permer. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
SAMLER PÅ SITATER: Arve Juritzen har i flere år hatt som hobby å samle på morsomme sitater fra norske politikere. Nå har han samlet dem mellom to permer. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): De lever av å ordlegge seg. Men det er ikke alltid de ordlegger seg like bra. I alle fall ikke om vi skal tro Arve Juritzen. I flere år har forfatteren og forleggeren samlet på dumme og morsomme politikersitater.

Nå - like før valgkampen - har han samlet dem i bokform.

- Politikerne sier mye rart
- Noen av politikerne er ordentlig morsomme, andre er ufrivillig morsomme eller bare snublete. Men de sier mye rart. Og det blir ekstra morsomt når det tas ut av sin sammenheng, sier han til Dagbladet.

Blant annet har han koblet et bilde av Anniken Huitfeldt med sin nyfødte baby og kompisen Jens Stoltenberg, med sitatet: 

«Folk i Ap har sagt til meg at det er viktig at jeg danser med flest mulig menn i partiet.»

For øvrig et sitat som førte til en aldri så liten debatt i Arbeiderpartiet, etter at Thorbjørn Berntsen svarte med følgende utsagn (som ikke er med i boka):

- At noen har truet seg til å danse med Anniken Huitfeldt på et fylkespartimøte - den personen må ha vært jævla full.

Blant Juritzens favorittsitater er imidlertid følgende gullkorn fra Jens Stoltenberg:

«Jeg lovet egentlig ingenting i dag, og det skal jeg holde.»

Kjell Magne Bondevik er blant annet representert med sitt kjente utsagn på vei ut fra en gudstjeneste i Sør-Amerika:

Bokomslag: Juritzen forlag
Bokomslag: Juritzen forlag Vis mer

«Thank you for the mess».

Snubler i fine ord
Men aller mest sitert er Thorbjørn Jagland. Sitater som «Jeg har ikke sagt det før, men gjentar det gjerne» er skyld i det. Og en av Juritzens egne favoritter: «Jeg har ikke for vane å se meg så veldig mye tilbake, og heller ikke framover».

- Jagland er kongen her. Ingen andre politikere har sagt så mye totalt uforståelig. Jeg tror han har et ønske om å framstå klokere og mer litterært enn han gjør i en vanlig hverdagstone, mener Juritzen.

Nettopp her snubler mange politkere, mener han.

- En del prøver å si ting på en finere måte enn det det egentlig er, og da går det ofte litt galt.

- Sier politikere mer dumt enn folk flest?

- Vel, folk flest blir jo ikke sitert på alt de sier. Det er politikernes uheldige situasjon, sier Juritzen.

Vil ikke ta noen
Han nekter bestemt for at han er ute etter å ta noen av politikerne. Men Dagens Næringslivs anmelder Bjørn Gabrielsen er av en litt annen oppfatning. I sin anmeldelse av boka omtaler han Juritzens egne kommentarer som «platte, smålige og sure», og selve boka som «destillert politikerforakt».

- Han har misforstått boka. Jeg har skrevet et innlegg til DN og forklart at dette ikke er noen debattbok. Den må ikke tas på alvor. Det som er gøyalt, er at jeg har fått en masse mail fra flere av dem som er sitert, som syntes det var morsomt. Flere av dem har også sendt meg sine egne sitater, som de syntes burde ha vært med i boka. Det er veldig stas, sier Arve Juritzen.

Flere sitater:

Lars Sponheim: «Hver mann sin høne».

Jens Stoltenberg: «Jeg skulle så fordømt gjerne hatt en god gammeldags husmor hjemme hos meg»

Siv Jensen: «Si meg, hva har FN egentlig gjort for verdensfreden?»

Jan P. Syse: «Da jeg kom til verden, var det vanligere å bli født enn det er nå.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer