Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke studert Rasmus Hansson til rollen i «Okkupert»

Skuespilleren forstår at Rasmus Hansson føler behov for å påpeke at miljøpartiet i «Okkupert» ikke tilsvarer MDG.

FORSTÅR HANSSON:  Henrik Mestad spiller statsminister i TV 2-serien «Okkupert». Han har forståelse for at MDGs Rasmus Hansson føler behov for å minne om partiets prosjekt, med påpeker at «Okkupert» ikke har prøvd å si noe om partiprogrammet til MDG. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORSTÅR HANSSON: Henrik Mestad spiller statsminister i TV 2-serien «Okkupert». Han har forståelse for at MDGs Rasmus Hansson føler behov for å minne om partiets prosjekt, med påpeker at «Okkupert» ikke har prøvd å si noe om partiprogrammet til MDG. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag publiserte MDGs stortingsrepresentant og nasjonale talsperson Rasmus Hansson en kronikk der han skrev at tv-serien «Okkupert» gir seerne en skrekkvisjon om at miljøpolitikk vil føre til utrygghet og krig.

- Serien snur Miljøpartiet De Grønnes politikk totalt på hodet, sa Hansson til Dagbladet.

- Ser annerledes ut Skuespiller Henrik Mestad portretterer «Okkupert»-universets miljøparti-statsminister Jesper Berg, som i serien tar den dramatiske avgjørelsen å legge ned all olje- og gassproduksjon på norsk sokkel.

- Det er veldig bra at Rasmus Hansson har lyst til å benytte anledningen til å si at selvfølgelig er ikke miljøpartiet i «Okkupert» et reelt parti. Vårt parti ser helt annerledes ut, sier Mestad, og utdyper:

- Hele «Okkupert» er jo en «hva-hvis»-serie. Det er masse parametere som er annerledes enn vi har i dag. Det merker jeg at Hansson også synes. Han synes det er kult å følge, men det er viktig å presisere at det ikke er den viktige verden.

- Bra han følger med Skuespilleren understreker at de ikke har prøvd å lage en dokumentarserie om energipolitikk.

- Serien handler om mennesker i vårt trygge land — hvordan reagerer vi under press? Det er dramaet. Jeg synes det er bra at Rasmus Hansson følger med på serien, og bra at han han presiserer De Grønnes prosjekt.

Mestad forteller at han har snakket med flere hundre mennesker om «Okkupert», og ikke har opplevd at noen oppfatter miljøpartiet i «Okkupert» og MDG som det samme partiet.

- Hvorfor tror du da at Rasmus Hansson ønsker å gå ut i media og presisere MDGs prosjekt?

- Fordi han starter innlegget med å si at han synes serien er jævla spennende. Plutselig er dette på dagsordenen, og tusenvis av mennesker ser på hver søndag. Serien tar for seg det som er hans hjertesak, og da er det jo positivt og helt på sin plass at han går inn og forklarer hvordan De Grønne ser energisituasjonen i dag, sier Mestad.

- Jeg tror han vet at ingen tenker sånn, men det er en god anledning til å minne om deres positive prosjekt.

Har ikke studert Hansson - Mandag sa Hansson til Dagbladet at han «overhodet ikke kjenner seg igjen i karakteren», til tross for at du tidligere har fortalt at du ser for deg Jesper Berg som en miks av deg selv, Jens Stoltenberg, Dag Hessen og Hansson. Hva tenker du om det?

- Det er ingen av Hanssons personlighetstrekk i Berg. Jeg prøver å lage en klok, idealistisk, bra mann som plutselig sitter med ansvaret. Rasmus Hansson svarte jeg fordi jeg ble spurt om det, men han har en helt annen energi enn Jesper Berg har, sier Mestad.

- Jeg har ikke studert Hansson til rollen som Berg, det gjelder bare at han er en oppegående, smart fyr, og en idealist. Og uten å røpe for mye skal Jesper Berg bli kjørt hardt. Det vil komme fram sider i ham jeg håper ingen går til avisa og sier de kjenner seg igjen i, røper skuespilleren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!